Skip to content
Ediția de astăzi

Prognoza meteo: Nu scăpăm de iarnă. Se anunță frig și precipitații

Vremea rea continuă să ne dea bătăi de cap. Meteorologii anunţă frig şi precipitaţii sub formă de ninsoare în Moldova, Maramureş, Transilvania şi în zona subcarpatică a Olteniei şi a Munteniei. În rest vor fi mai ales ploi.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM) joi, 18 martie, vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, mai însemnate cantitativ în zona montană şi în centrul teritoriului, potrivit PSNews.ro

La munte va continua să ningă şi se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte important deja depus. În Transilvania, în Maramureş, în cea mai mare parte a Moldovei, precum şi în zona subcarpatică a Olteniei şi a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în prima parte a intervalului local în vestul, sud-vestul, estul, sud-estul ţării, precum şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 10 grade, iar cele minime între -4 şi 3 grade.

Vineri, 19 martie, se face tot mai frig. Vremea se va menţine mai rece decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -7 şi 2 grade. Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor, mai persistente în est, în centru şi în zonele montane şi submontane.

La munte va ninge în general moderat cantitativ, iar stratul de zăpadă va contina să crească. În Moldova, Transilvania, Maramureş şi local în zonele deluroase din celelalte regiuni se vor semnala precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, iar în restul teritoriului pe arii restrânse vor predomina ploile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în sud-vest şi pe crestele montane. Vor fi condiţii de ceaţă.

Sâmbătă, 20 martie, deşi în creştere uşoară faţă de intervalul anterior, valorile termice se vor situa în continuare sub cele climatologic specifice perioadei în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în nord şi în centru.

Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -7 şi 2 grade. Cerul se va înnora treptat, mai ales din orele serii, în Banat, Oltenia şi jumătatea de vest a Munteniei unde vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ predominant sub formă de ploaie la câmpie şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare în zonele deluroase, dar şi în Transilvania unde local se vor semnala precipitaţii mixte. În zonele montane vor fi ninsori, mai consistente în Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar precipitaţii slabe vor fi posibile izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul şi sud-vestul ţării, dar şi în zona montană înaltă. Mai ales la începutul zilei, se va semnala pe alocuri ceaţă, cu precădere în sudul ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.