Skip to content
Focus

Prognoza meteo: Temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit, dar de vineri vremea se răcește

Temperaturi mai ridicate decât în mod obişnuit pentru perioada din calendar se vor înregistra şi în această săptămână. Meteorologii anunţă vreme bună, dar anormală pentru această perioadă. De vineri, un val de aer rece ajunge în ţara noastră.

Conform meteorologilor, marţi, 15 septembrie, în ţară, vremea se va menţine caldă pentru această dată, călduroasă după-amiaza îndeosebi în vestul şi sudul ţării, potrivit PSNews.ro

Cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 6 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat, vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări ziua. Temperatura maximă va fi în jur de 30 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Miercuri se anunţă tot vreme frumoasă. În ţară, vremea va fi călduroasă după-amiaza în zonele de câmpie şi local în cele de podiş. Cerul va fi variabil în regiunile vestice şi sud-vestice şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări ziua în sudul şi în sud-vestul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, până spre 6 grade. Noaptea şi dimineaţa, izolat va fi ceaţă, cu o probabilitate mai mare în sud-est şi în depresiunile intramontane.

Conform ANM, în Bucureşti, vremea va fi călduroasă după-amiaza. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade, mai scăzută în zona preorăşenească, până spre 13 grade.

Joi, în ţară, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru a doua decadă a lunii septembrie, în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil ziua, dar se va înnora treptat spre seară şi noaptea în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, unde probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi în creştere. Cantităţile de apă pot fi izolat mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în partea a doua a intervalului în estul teritoriului, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 32 de grade, iar cele minime, în general, între 10 şi 9 grade.

În Bucureşti, vremea va fi caldă pentru această dată din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Pentru weekend, meteorologii vin cu veşti proaste. În ţară, valorile termice vor fi în scădere în toate regiunile din cauza unui val de aer rece care pătrunde în ţara noastră. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în prima jumătate a intervalului, cu precădere în sudul şi în centrul teritoriului.

În Bucureşti, valorile termice vor fi în scădere, apropiindu-se astfel de normalul termic al perioadei, iar probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în prima zi a intervalului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.