Skip to content
Ediția de astăzi Spot

Prognoza meteo: Temperaturi scăzute și în următoarele zile

Ger de crapă pietrele. Aşa anunţă meteorologii pentru următoarele zile în cea mai mare parte a ţării. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în zonele depresionare din estul Transilvaniei. Abia de joi, temepraturile încep să crească, atingându-se maxime pozitive în sudul ţării.

Luni, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, geroasă dimineaţa, local în centru, vest şi în dealurile subcarpatice, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării, potrivit PSNews.ro

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -5 şi 4 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -15 şi -5 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei până spre -18 grade. Cerul va fi variabil în vest şi sud-vest, iar în rest va prezenta înnorări temporare.

Va ninge slab în cea mai mare parte a zonei montane, local în nord, centru şi nord-est şi izolat în sud. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, în Moldova, dar pe arii mai restrânse şi în Transilvania, Dobrogea şi Oltenia. Izolat se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

Marţi, 16 februarie, va fi tot frig cumplit. Meteorologii anunţă vreme deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între -10 grade în nordul Moldovei şi 5 grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -20 şi -7 grade, cu valori mai scăzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a intervalului, la munte şi în regiunile extracarpatice, unde izolat va fulgui.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în regiunile estice şi sud-estice, precum şi pe crestele Carpaţilor Meridionali. Izolat se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

Miercuri, în ţară, vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasă dimineaşa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 3 grade, izolat uşor mai ridicate în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -15 şi -3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales seara şi noaptea în regiunile vestice, unde local va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Izolat se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.