Skip to content
Ediția de astăzi

Prognoza meteo: Urmează temperaturi mai ridicate decât în mod normal

Vreme toridă ne aşteaptă şi în următoarele zile, dar şi vijelii. Meteorologii anunţă că temperaturile în această săptămână vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei.

Luni, 12 iulie, conform Administraţiei Naţionale de Meteoorlogie(ANm), vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în jumătatea de sud-vest, unde izolat va fi caniculă, iar disconfortul termic se va accentua, potrivit PSNews.ro

Temperaturile maxime se vor încadra între 25…26 de grade în estul Transilvaniei şi 35…36 de grade în Banat şi sudul Olteniei. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, dar după orele amiezii vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, fenomene ce se vor semnala pe arii mai extinse în zonele montane şi submontane, local în regiunile estice şi sud-estice şi pe areale mai restrânse în restul teritoriului.    Aversele vor avea şi caracter torenţial, cantităţile de apă vor fi pe alocuri însemnate şi izolat vor fi căderi de grindină şi vijelii. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile intramontane şi 21…22 de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

Marţi, vremea se va menţine călduroasă în vestul, în sudul şi parţial în centrul ţării, unde local va fi caniculă, iar disconfortul termic accentuat, în timp ce în restul zonelor regimul temperaturilor va fi mult mai ponderat. Astfel, cele maxime se vor încadra între 24…25 de grade în estul Transilvaniei şi 36…37 de grade în Banat şi sudul Olteniei. Cerul va fi variabil, dar în a doua parte a zilei vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în jumătatea de nord-est a teritoriului şi la munte unde local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.    Conform meteorologilor, ploile vor avea şi caracter torenţial şi izolat vor fi condiţii de grindină. În celelalte zone, astfel de fenomene vor fi posibile pe spaţii mici. Minimele termice vor fi cuprinse între 11…12 grade în depresiuni şi 23…24 de grade în Dealurile de Vest.

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

În săptămâna 12.07.2021 – 19.07.2021 valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări. În aceeaşi perioadă va ploua mai mult decât în mod normal în special în vest, sud-vest şi la munte, susţin specialiştii.

În săptămâna 26.07.2021-2.08.2021 temperatura medie a aerului va avea valori normale în toată ţara. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în cele nordice şi nord-vestice, iar în restul teritoriului va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 2.08.2021 – 9.08.2021 mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi local excedentare în vest, nord-vest şi centru, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.