Skip to content
Ediția de astăzi

Prognoza meteo: Vremea se răcorește în weekend

Sfârşitul lunii lui Cuptor se anunţă de foc. Meteorologii prognozează în această săptămână maxime de până la 40 de grade la umbră. Vestea bună este legată de faptul că în weekend se anunţă o uşoară răcorire a vremii.

Miercuri, 28 iulie, valul de căldură va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat (ITU peste 80 de unităţi îndeosebi în sud-vest şi sud) şi va fi caniculă în cea mai mare parte a ţării, potrivit PSNews.ro

Conform ANM, temperaturile maxime se vor situa, în general, între 31 şi 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei, iar cele minime local peste 20 de grade în zonele joase de relief, vor fi cuprinse la scara întregii ţări între 12 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 23…25 de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.   Cerul va fi variabil, însă mai ales în a doua parte a zilei, instabilitatea atmosferică va fi pronunţată şi se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină, dar numai pe alocuri, cu precădere în zona montană şi submontană, averse ce vor avea şi caracter torenţial.

Joi vom avea parte de acelaşi regim termic. Meteorologii anunţă că valul de  căldură va persista în întreaga ţară, iar pe arii extinse în vest şi sud şi local în rest, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat şi va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, între 30 şi 39 de grade, posibil mai ridicate în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei, iar cele minime, în general, între 14 şi 24 de grade.   Cerul va fi variabil, însă după-amiaza şi seara, înnorările vor fi temporar accentuate îndeosebi în nord-estul teritoriului şi în zona de munte, unde se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, posibil vijelii şi căderi de grindină, dar numai pe arii restrânse averse.

Şi pentru ziua de vineri se anunţă tot temperaturi de foc. În ţară vremea se va menţine caniculară în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic va fi accentuat.  Sâmbătă, spun meteorologii, este posibilă o răcorire a vremii începând cu nord-vestul şi nordul teritoriului. Probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi mai mare în zona montană şi local în regiunile nordice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.