Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent

Proiect de împădurire în zona de vest a municipiului Drobeta Turnu Severin

Viceprimarul Daniel Cîrjan a propus un proiect de hotărâre de Consiliu Local privind împădurirea unui teren degradat aflat în vecinătatea ogașului din partea de vest a municipiului Drobeta Turnu Severin.

Pentru punerea în aplicare a acestui proiect, este nevoie de sprijinul și colaborarea cu Direcția Silvică Mehedinți, instituție care va pune la dispoziție gratis toți puieții de care este nevoie pentru împădurirea zonei respective.

Inițiativa presupune încheierea unui parteneriat între Primăria municipiului și Direcția Silvică Mehedinți în vederea împăduririi unui teren degradat în suprafață de 9,8 ha.

”Din păcate, municipiul Drobeta Turnu Severin a pierdut în ultimii 30 de ani foarte mulți copaci maturi care ofereau oxigen severinenilor, în locul lor fiind fie puse betoane ori plantați puieți care necesită zeci de ani pentru a ajunge la maturitate. Mai mult, în de zona de vest a municipiului nostru unde vom implementa acest proiect, se află cartierul tinerilor care este în plină, fiind o zonă unde lipsesc cu desăvârșire copacii și spațiile verzi în general. Zona vizată este în mare parte un ogaș în care se aruncă mizeria de către anumiți cetățeni certați cu bunul simț. O împădurire a malurilor acestui ogaș ar aduce atât beneficiile plantării unor noi copaci, a unei mici păduri, dar și beneficiile de a stabiliza solul”, spune viceprimarul Daniel Cîrjan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.