Skip to content
Ediția de astăzi

Proiect de lege PSD: Suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme și populație

Parlamentarii Partidului Social Democrat au anunțat că vor depune, joi, 19 martie, în Parlament un proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a tuturor obligațiilor de plată către bănci în ceea ce privește creditele și dobânzile aferente.

Măsura, dacă va fi adoptată și promulgată ca lege de președintele României, ar urma să fie valabilă atât pentru companii, cât și pentru persoanele fizice și se aplică tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv.

Cei de la PSD propun ca suspendarea ratelor bancare să fie operată până la finalul anului 2020, iar durata contractuală să fie prelungită corelativ.

Guvernul trebuia să ia măsuri curajoase, ferme și clare de susținere a populației și a mediului de afaceri. Am văzut, în schimb, multă șovăială și o lipsă totală de reacție rapidă. Suntem într-o luptă contracronometru. Mai târziu va fi prea târziu. Suspendarea plății ratelor bancare este o măsură de sprijin a populației în confruntarea cu criza economică generată de epidemie și solicitată de tot mediul de afaceri”, a declarat președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Citește și Coronavirus: Ce măsuri de susținere a adoptat Guvernul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.