Skip to content
Recent Social

Proiect depus de consilierii liberali din Severin: Să se reducă termenele de eliberare a actelor de identitate

Consilierii liberali din Drobeta Turnu Severin au depus un proiect de hotărâre în vederea reducerii termenelor de eliberare a actelor de identitate, respectiv să fie redus la 10 zile.

Alături de consilierii locali liberali am depus un proiect de hotărâre ce prevede reducerea termenelor de eliberare a actelor de identitate de către Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor. Conform legislației în vigoare, termenul de soluţionare a cererilor pentru eliberarea unui act de identitate este pâna la 30 de zile, acesta putând fi prelungit cu cel mult 15 zile de către şeful serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor. În sensul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 97/2005, prin act de identitate se înţelege cartea de identitate, precum şi cartea de identitate provizorie şi buletinul de identitate, aflat în termen de valabilitate.
Începând cu data de 1 ianuarie 2011, prin act de identitate se înţelege şi cartea electronică de identitate.  Încă de anul trecut, angajații Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor eliberează actele de identitate încadrându-se de obicei în termene de sub 10 zile însă noi ne dorim să fie reglementate aceste termene astfel încât și pe viitor să fie respectate”, ne-a declarat viceprimarul Daniel Cîrjan.

Liberalii anunță că nu se vor percepe taxe suplimentare.

Astfel, conform proiectului, termenul de eliberare a actelor de identitate va fi de cel mult 10 zile de la depunerea tuturor documentelor, cu excepția cazurilor în care este nevoie de verificări suplimentare conform prevederilor legale iar termenul de eliberare a vizelor de reședință va fi de cel mult 5 zile. Reducerea termenului la 10 zile, respectiv 5 zile, se va face în urma audienței persoanelor interesate la Șeful Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor din subordinea Consiliului Local al Municipiului Drobeta Turnu Severin. Nu se vor percepe taxe suplimentare pentru eliberarea actelor de identitate în regim de urgență conform prezentei hotărâri”, ne-a mai declarat viceprimarul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.