Skip to content
Administrație locală Recent

Proiectul liberalilor din Severin a fost adoptat: Impozit ZERO pentru investitori!

Proiectul inițiat de consilierii liberali de la Drobeta Turnu Severin care prevede impozit ZERO pentru investitori a fost adoptat în ședința de joi, 27 iunie, a Consiliului Local al Municipiului Drobeta Turnu Severin.

În ședința din 27 iunie 2019 Consiliul Local al Municipiului Drobeta Turnu Severin a aprobat proiectul de hotărâre inițiat alături de consilierii liberali care prevede scutire totală de la plata impozitelor și taxelor locale, deci impozite și taxe 0, pentru investitorii care crează locuri de muncă în municipiul Drobeta Turnu Severin”, a declarat pentru PSNews Mehedinți Daniel Cîrjan.

Care sunt condițiile cerute companiilor pentru a beneficia de aceste facilități:

  • să realizeze investiţii pe teritoriul municipiului Drobeta Turnu Severin de peste 100.000 euro
  • să realizeze minim 20 de locuri de muncă

Viceprimarul liberal a precizat că proiectul a fost inițiat în urmă cu câteva luni însă procedura în cazul unor astfel de inițiative presupune obținerea unui aviz de la Consiliul Concurenței care supervizează toate schemele de ajutor de minimis de pe teritoriul României.

Atragerea investiţiilor şi susţinerea dezvoltării economice a Municipiului Drobeta Turnu Severin trebuie să fie o prioritate absolută a autorităților publice locale, de aceea se impune acordarea de scutiri de plata impozitelor pe cladiri si teren pentru toate companiile care investesc sume de bani în comunitatea noastră și creează în același timp locuri de muncă bine plătite. Acesta este un proiect de suflet al nostru, al liberalilor, în condițiile în care noi am înțeles foarte clar că pentru a prospera ca municipiu din punct de vedere economic, trebuie să fim competitivi în atragerea investitorilor față de celelalte municipii din zona Olteniei. Modelul acesta al acordării de facilități fiscale investitorilor care realizează locuri de muncă este folosit cu mare succes de primarii liberali din vestul României, cum ar fi Cluj Napoca, Oradea, Arad, și altele, administrații liberale care au înțeles importanța unui mediu de afaceri prietenos”, a mai declarat Daniel Cîrjan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.