Skip to content
Ediția de astăzi

Pronostic din PSD: Florin Cîțu va câștiga președinția PNL. Ludovic Orban nu va pleca din partid

Deputata PSD Oana Florea este de părere, că deși premierul Florin Cîțu va fi marele câștigător al alegerilor interne din PNL, acest lucru nu îl va determina pe contracandidatul său Ludovic Orban să părăsească partidul liberalilor, ci „va rămâne undeva în eșalonul 2-3 și va aștepta pentru alegerile prezidențiale”. De asemenea, social-democrata a criticat atitudinea președintelui Klaus Iohannis în ceea ce privește implicarea acestuia în competiția pentru președinția PNL.

„De când respectă Klaus Iohannis Constituția?! Să ne aducem aminte de toate campaniile electorale, unde ieșea la televizor și spunea „ciuma roșie”, să ne aducem aminte de geaca roșie cu care a ieșit pe stradă alături de cei care manifestau la momentul respectiv.

Din punctul meu de vedere, Klaus Iohannis nu se deranjează prea tare decât atunci când sunt lucruri cu o miză pentru el, în rest ați văzut e mai relaxat așa la golf. E o miză să știe cine conduce PNL-ul, e partidul care i-a făcut campanie, care i-a strâns voturi pentru a obține scorul de la prezidențiale, iar atunci când contează, Klaus Iohannis nu are nicio grijă că trebuie să fie mediator, că ar trebui să aibă o anumită rezervă. A spus cu subiect și predicat că Cîțu va fi președintele PNL și asta se va întâmpla, chiar dacă Orban mai are ceva susținători, eu cred că se vor răzgândi și nu cred că domnul Orban are energia de a rupe din PNL. E un om politic vechi, mi se pare că nu mai are nimic de oferit”, spune Oana Florea, potrivit PSNews.ro

De asemenea, acesta este de părere că, deși Florin Cîțu „nu are o figură de om de stat, un discurs pentru a conduce un Guvern”, acesta va câștiga cu siguranță alegerile din PNL.

„În ceea ce privește domnul Cîțu, putem observa că este relaxat, dar nu pentru că este un om politic abil pentru că se vede. Nu are o figură de om de stat, un discurs pentru a conduce un Guvern, dar este relaxat pentru că are aceste proptele în spate, unde principala proptea este numită Klaus Iohannis și atunci, având certitudinea că are acest sprijin știe că va câștiga, și va câștiga.

Cred că după Congres securea războiului va fi îngropată. Domnul Orban nu va pleca din partid, cred că va rămâne undeva în eșalonul 2-3 și va aștepta pentru alegerile prezidențiale, dar până atunci cu siguranță nu va mai avea susținere pentru a ocupa postul de șef al Camerei Deputaților, post pentru care a făcut ceva sacrificii oferind funcții în Guvern și asta a nemulțumit mulți PNL-iști.

Eu așa văd situația: domnul Cîțu va câștiga, iar domnul Orban nu va pleca din partid, ci se va retrage până în 2023”, conchide Oana Florea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.