Skip to content
Administrație locală Focus Recent

Propunere PNL: Să se acorde ”Titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin” pentru 3 militari activi

Viceprimarul PNL Daniel Cîrjan anunță că a inițiat un proiect de hotărâre prin care să se conferirea titlului de cetățean de onoare pentru 3 militari activi încadrați la Centrul Militar Județean Mehedinți care au participat la 3 sau mai multe misiuni în teatrele de operațiuni din Afganistan și Irak, punându-și astfel în pericol viețile.

La 1 Decembrie 1918 a avut loc MAREA UNIRE, după ce la 9 aprilie 1918, sub protecţia Armatei Române, a avut loc Unirea Basarabiei cu România, iar la 28 noiembrie sub aceeaşi protecţie s-a înfăptuit Unirea Bucovinei cu România. Centenarul Marii Uniri este oportunitatea perfectă de a ne arăta recunoștința pentru Armata Română, pentru instituția care reprezintă coloana vertebrală a statului român, pentru instituția care astăzi se bucură de cea mai mare încredere în rândul cetățenilor. Așa cum s-a întâmplat deLa 1 Decembrie 1918 a avut loc MAREA UNIRE, după ce la 9 aprilie 1918, sub protecţia Armatei Române, a avut loc Unirea Basarabiei cu România, iar la 28 noiembrie sub aceeaşi protecţie s-a înfăptuit Unirea Bucovinei cu România. Centenarul Marii Uniri este oportunitatea perfectă de a ne arăta recunoștința pentru Armata Română, pentru instituția care reprezintă coloana vertebrală a statului român, pentru instituția care astăzi se bucură de cea mai mare încredere în rândul cetățenilor. Așa cum s-a întâmplat de-a lungul istoriei noastre, și astăzi militari români își pun în pericol viețile participând în teatre de operațiuni militare în întreaga lume, toate acestea pentru ca noi să fim astăzi liberi și în siguranță. În acest sens, am inițiat un proiect de hotarâre care prevede conferirea titlului de cetățean de onoare pentru 3 militari activi încadrați la Centrul Militar Județean Mehedinți care au participat la 3 sau mai multe misiuni în teatrele de operațiuni din Afganistan și Irak, punându-și astfel în pericol viețile”, se arată în proiectul de hotărâre.

Daniel Cîrjan a precizat că este vorba despre plutonier adjunct principal Drăgoi Victor Valentin, plutonier adjunct principal Luca Ioan Sorin-Florin și plutonier major Șmelțer Mircea Gheorghe –Lucian.

Proiectul prevede că „ Se conferă Titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin domnului plutonier adjunct principal Drăgoi Victor Valentin, domnului plutonier adjunct principal Luca Ioan Sorin-Florin, domnului plutonier major Șmelțer Mircea Gheorghe –Lucian”. De-a lungul istoriei noastre, și astăzi militari români își pun în pericol viețile participând în teatre de operațiuni militare în întreaga lume, toate acestea pentru ca noi să fim astăzi liberi și în siguranță. În acest sens, am inițiat un proiect de hotarâre care prevede conferirea titlului de cetățean de onoare pentru 3 militari activi încadrați la Centrul Militar Județean Mehedinți care au participat la 3 sau mai multe misiuni în teatrele de operațiuni din Afganistan și Irak, punându-și astfel în pericol viețile. Proiectul prevede că „ Se conferă Titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin domnului plutonier adjunct principal Drăgoi Victor Valentin, domnului plutonier adjunct principal Luca Ioan Sorin-Florin, domnului plutonier major Șmelțer Mircea Gheorghe –Lucian”.La 1 Decembrie 1918 a avut loc MAREA UNIRE, după ce la 9 aprilie 1918, sub protecţia Armatei Române, a avut loc Unirea Basarabiei cu România, iar la 28 noiembrie sub aceeaşi protecţie s-a înfăptuit Unirea Bucovinei cu România. Centenarul Marii Uniri este oportunitatea perfectă de a ne arăta recunoștința pentru Armata Română, pentru instituția care reprezintă coloana vertebrală a statului român, pentru instituția care astăzi se bucură de cea mai mare încredere în rândul cetățenilor. Așa cum s-a întâmplat de-a lungul istoriei noastre, și astăzi militari români își pun în pericol viețile participând în teatre de operațiuni militare în întreaga lume, toate acestea pentru ca noi să fim astăzi liberi și în siguranță”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.