Skip to content
Ediția de astăzi

PSD: Alegerile anticipate, cea mai mare farsă electorală, prin care PNL încearcă să evite consecințele anulării majorărilor de pensii și salarii

Social democrații lansează un nou atac la adresa PNL pe tema alegerilor anticipate și susțin că este doar o mare farsă electorală.

Intenția PNL de a declanșa alegeri anticipate înainte de data de 1 septembrie 2020 reprezintă cea mai mare farsă electorală pregătită de un partid politic după Revoluția din 1989. Declarațiile din ultima perioadă ale reprezentanților PNL indică faptul că scopul real al alegerilor anticipate este de a obține votul cetățenilor înainte de termenul la care Guvernul ar trebui să crească punctul de pensie și salariile din învățământ, conform legilor în vigoare, adoptate în guvernarea PSD”, se arată într-un comunicat al social democraților.

Social democrații susțint că ”singurul motiv care explică insistența privind alegerile anticipate este că, în acest fel, PNL ar putea obține un cec în alb din partea cetățenilor, ce i-ar permite ulterior să anuleze majorările de pensii și salarii, fără a suporta costul electoral al unei astfel de măsuri”.

Liberalii au anunțat deja ce planuri au cu privire la alegerile anticipate.

Am avut o discuție legată și de posibila organizare de alegeri anticipate, se știe foarte clar poziția Partidului Național Liberal, este o poziție în favoarea organizării alegerilor anticipate. Va fi, în schimb, necesar să pregătim foarte bine derularea acestei proceduri, în acest sens am stabilit o comisie formată din subsemnatul ca președinte al Partidul Național Liberal, doamna prim-vicepreședinte, Raluca Turcan și domnul Secretar General, Robert Sighiartău ca să investigăm posibilitățile reale de organizare a alegerilor anticipate, să purtăm discuții exploratorii cu toți partenerii politici pentru a vedea exact care este poziția fiecăruia privitor la această procedură a alegerilor anticipate. Urmează să luăm cea mai bună decizie pentru România. Obiectivul nostru fundamental este să asigurăm o bună guvernare României, să reparăm toate stricăciunile, care au fost făcute de guvernările PSD, să creăm, practic, buna funcționare a tuturor sistemelor publice, să recâștigăm încrederea partenerilor politici și a investitorilor în România și să asigurăm o creștere economică bazată pe investiții, pe o dinamică economică, pe încurajarea inițiativei individuale. Practic, vrem să asigurăm o bună guvernare României și acesta este obiectivul nostru fundamental”, a declarat președintele PNL Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.