Skip to content
Recent

PSD anunță că va vota creșterea imediată a alocațiilor pentru copii

Parlamentarii PSD anunță că vor respinge miercuri, 3 iunie, în Camera Deputaților ordonanța de urgență prin care guvernul PNL a amânat până la 1 august dublarea alocațiilor.

Copiii nu au nicio vină! Drepturile lor legale trebuie respectate și acordate, așa cum spune legea, nu tergiversate politic, pentru interesele cinic-electorale ale  PNL. De aceea PSD va respinge categoric amânarea dublării alocațiilor de către un guvern liberal sfidător care a refuzat să aloce resursele cuvenite”, se arată într-un comunicat al PSD.

Social democrații susțin că sunt bani.

Dublarea alocațiilor copiilor nu va fi o povară, cum încearcă să inducă PNL în opinia publică, ci un stimul economic! Banii în plus vor fi cheltuiți pe bunuri și servicii necesare copiilor, vor determina, cu certitudine, creșterea consumului și, pe cale de consecință, a producției, și se vor reîntoarce la stat prin venituri mai consistente din taxe și impozite. Vor contribui astfel la repornirea economiei țării, grav afectată de criza COVID-19 și de lipsa măsurilor de sprijin coerent și consistent din partea guvernului PNL. Mai puțini bani în buzunarul clientei PNL și mai mulți bani în buzunarele copiilor din România”, se mai arată în comunicatul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, la mijlocul lunii ianuarie, Legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii.

Administraţia prezidenţială a anunţat că şeful statului a semnat ”Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (PL-x 124/13.03.2019)”.

Preşedintele Klaus Iohannis declara atunci că nu are de gând să refuze promulgarea legii care dublează alocaţiile pentru copii, precizând că aşteaptă soluţii de la Guvern, pentru că este vorba despre nişte sume care nu sunt prevăzute în buget.

Ulterior, după o întâlnire cu preşedintele, premierul Ludovic Orban a declarat că cel mai probabil soluţia va fi aceea de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până când vor putea fi asigurate asigura resurse financiare în bugetul de stat.

Pe ordinea de zi a ședinței de plen a Camerei Deputaților se află proiectul de Lege privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.