Skip to content
Focus Recent

PSD, condus pentru prima dată de o femeie! Ce ”datorie” are amazoana social democraților?

Viorica Dăncilă a fost aleasă președintele Partidului Social Democrat. Partidul care a reușit în ultimele luni să strângă un mare capital de ”ură”. Ce e drept social democrații nu s-au străduit foarte mult să oprească cumva avalanșa de decizii eronate pe care le-a luat și care au atras antipatia alegătorilor.

Pentru prima dată social democrații sunt conduși de o femeie, după un lung șir de ”bărbați” politici, mai mult sau mai puțin cunoscuți:Ion Iliescu 1990-1992/ Oliviu Gherman 1992-1997/ Ion Iliescu 1997-2000/ Adrian Năstase 2000-2005/ Mircea Geoană 2005-2010/ Victor Ponta 2010-2015/ Liviu Dragnea 2015-2019 – Viorica Dăncilă 2019-prezent!

Surprinzător este că din toate ”amazoanele” PSD-ului a ajuns să fie președintă fix cea la care nu se prea aștepta nimeni. Din ”păpușa de paie” a lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă pare că s-a scuturat de toate ”fricile și direcțiile impuse” și a decis să fie președintele cu ”mâna de fier” pe care social democrații îl așteaptă.

Ce este drept, dacă ne uităm la scurta istorie a PSD – toți cei care au fost președinți au devenit ”istorie” la primul miros de sânge simțit de ”adversarii” din interior. Doar Liviu Dragnea a rezistat ceva mai mult, dar până la urmă, asemeni lui Lucifer, când nu se aștepta, a căzut tocmai de sus de tot, fix după gratii.

Și acum e rândul Vioricăi Dăncilă să arate dacă va urma calea bătătorită deja de predecesori sau va veni cu un nou stil. Începutul nu pare totuși promițător, dacă e să ne uităm la primele declarații ca președintă de partid…

Care? Că PSD este ”cel cel mai pro-european, partidul care ține la relația transatlantică, un partid deschis care trebuie să aducă alături pe toți cei care vor binele României și al românilor!”

Cum? Cel mai pro – european? Atunci cum se explică supărările recente ale socialiștilor europeni pentru că ați încălcat principiile europene? Ce a mai spus noul președinte al PSD?

Atunci când mi s-a propus funcția de prim-ministru, am stat, m-am gândit și toți îmi spuneau: „Să accepți! Ești prima femeie prim-ministru!” Și atunci m-am gândit că am o dublă responsabilitate, am responsabilitatea de a duce această țară pe drumul bun, să nu-mi dezamăgesc colegii, dar am responsabilitatea pentru toate femeile din România să arăt că o femeie prim-ministru poate fi la fel de bună ca un prim-ministru bărbat. Astăzi, dumneavoastră m-ați votat să fiu primul președinte femeie al PSD. Îmi dau seama de responsabilitate și îmi dau seama că votul dumneavoastră este strâns legat de speranța, de dorința, de implicarea tuturor pentru a readuce PSD pe primul loc între opțiunile românilor. Sunt convinsă că vom reuși, că împreună vom duce partidul nostru spre victorie, că împreună vom lua cele mai bune decizii atât pentru membrii partidului nostru, dar și pentru români, pentru că PSD este cel mai românesc partid, este partidul care întotdeauna a pus în primul rând românii și soarta României și cred că acest lucru este foarte important. Suntem partidul care, în același timp, purtăm în inimă tricolorul, dar și cele 12 stele de pe steagul european. Suntem partidul cel mai pro-european, partidul care ține la relația transatlantică, un partid deschis care trebuie să aducă alături pe toți cei care vor binele României și al românilor. Vă mulțumesc pentru tot! Vreau să vă cer să aveți încredere și, în același timp, de la primul până la ultimul, să ne implicăm pentru ca acest partid și această țară să aibă locul care i se cuvine. Vă mulțumesc pentru participare, pentru vot. Vreau să le spun colegilor mei din conducerea partidului, președintelui executiv Eugen Teodorovici, secretarului general Mihai Fifor, vreau să le spun vicepreședinților partidului Marian Oprișan, președinților de organizații, că au acum în conducerea partidului un prieten și un om care vrea să fie parte a rezultatelor din fiecare județ. Mă uit la Gabi Zetea, la Laurențiu Nistor, la Bogdan Trif, la Vasile Gligași cred că împreună putem construi viitorul pe care și-l dorește România. Dumnezeu să ne ajute!

Care este datoria Vioricăi Dăncilă? Să guverne pentru români, pentru România. Acum că deține toate ”pârghiile” puterii Viorica Dăncilă nu mai are nicio scuză (nu că ar fi avut una până acum). Vom vedea dacă își va îndeplini datoria sau dacă va conduce în stilul consacrat deja de toți președinții PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.