Skip to content
Ediția de astăzi

PSD depune moţiune de cenzură în luna august

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, joi, că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban în luna august.

Am hotărât astăzi depunerea unei moţiuni de cenzură în luna august„, a spus Ciolacu, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD. ”La baza moţiunii va sta cartea neagră a guvernării PNL, cronologic. Dacă nu am avea voturi de la alte partide, moţiunea nu va trece”, a afirmat liderul PSD. El a precizat că, în afară de USR, care ”nu se ştie dacă e la guvernare sau în opoziţie”, în rest toate partidele sunt în opoziţie.

Liderul social-democrat a declarat, după acuzaţiile preşedintelui Klaus Iohannis, că acesta are o obsesie de a găsi vinovaţi în altă parte, iar disperarea cu care atacă PSD confirmă faptul că Guvernul său a pierdut controlul total în gestionarea pandemiei şi a crizei economice.

Este inadmisibilă abordarea preşedintelui Klaus Iohannis, e sub deminitatea funcţiei publice pe care vremelnic o deţine. Înţeleg problema preşedintleui după pierderea controlului de către Guvernul său asupra pandemiei şi a crizei economice. Ceea ce nu înţeleg e obsesia lui Iohannis de a găsi vinovaţi în altă parte. Disperarea cu care atacă PSD confirmă faptul că Guvernul său a pierdut controlul total în gestionarea pandemiei şi a crizei economice. Acesta e rezultatul unei guvernări interesate doar de alegeri, de furat, cum reiese mai nou şi din controlul Curţii de Conturi şi în a împărţii funcţii publice. Avem de a face cu un Guvern cu o credibilitate zero. De aceea am hotărât depunerea în luna august a unei moţiuni de cenzură. Aştept de la premier să vină în faţa Parlamentului şi să răspundă dacă poate organiza alegeri şi poate deschide şcolile în siguranţă în luna septembrie. E responsabilitatea exclusivă a premierului şi implicit a lui Iohannis, deoarece toate deciziile sunt luate la Cotroceni”, a declarat Ciolacu.

Președintele României Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă joi, 30 iulie, prin care a criticat în termeni duri acțiunile PSD, despre care susține că a creat o criză sanitară pentru a putea să critice Guvernul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.