Skip to content
Ediția de astăzi

PSD, după ce premierul a fost ales preşedinte al PNL: Cîţu, te aşteptăm la moţiune!

PSD i-a transmis premierului Florin Cîţu că îl aşteaptă la moţiunea de cenzură, la scurt timp după ce acesta a fost ales în funcţia de preşedinte al PNL.

Premierul Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru șefia PNL, în cadrul Congresului desfășurat la Romexpo, cu 62% din numărul voturilor valabil exprimate. Florin Cîțu l-a învins în această cursă pe Ludovic Orban, cel care a deținut funcția de președinte al PNL timp de 4 ani, potrivit PSNews.ro

Florin Cîţu a obţinut 2.878 de voturi, iar Ludovic Orban 1.898 de voturi. S-au înregistrat şi 72 de voturi nule.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a acuzat că echipa contracandidatului său la şefia partidului, Florin Cîţu, a cerut în cel puţin 14 organizaţii controlul direct al votului la congres, iar ca măsură suplimentară li s-a solicitat delegaţilor să-şi fotografieze buletinul de vot.

În cel puţin 14 organizaţii li s-a solicitat controlul votului direct de către cineva, dar nu le-a ţinut figura controlul votului, iar ca măsură secundară – să-şi fotografieze şi transmită fotografia cu votul pentru Cîţu la un coordonator care, din câte ştiu, este un coordonator la zece oameni„, a afirmat Orban, după ce a votat.

Întrebat dacă ar fi un motiv pentru care ar pierde preşedinţia partidului, el a răspuns: „Aşteptăm numărarea voturilor, dar oricum, din semnalele pe care le avem, sunt cel puţin 14 organizaţii în care sunt oameni cărora li s-a cerut foarte clar să-şi arate votul. Constanţa, Vaslui, Neamţ, Teleorman… Să le fie ruşine! Asta nu este democraţie”.

Cu privire la posibilitatea de a contesta votul, Orban a spus că aşteaptă rezultatul. „Singura autoritate în momentul de faţă este comisia de numărare şi validare a voturilor care a stabilit o procedura de vot„, a adăugat Orban, care a afirmat că are şanse de a câştiga alegerile interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.