Skip to content
Ediția de astăzi Recent

PSD îl cheamă pe Orban în Parlament pentru a da explicaţii

PSD a decis chemarea în Parlament a premierului Ludovic Orban pentru a da explicaţii despre scandalul de corupţie de la Unifarm. Senatorul Radu Oprea a afirmat, duminică, într-o conferinţă de presă, că refuzul premierului de a se prezenta ar fi ”o sfidare” la adresa românilor, tăcerea sa fiind ”complice”.

”PSD a decis chemarea premierului la Parlament pentru a da explicaţii despre scandalul de corupţie de la Unifarm. Cangrena PNL este mare, cinismul lor nu cunoaşte margini. În vreme ce românii erau ţinuţi în case, rămâneau foarte mulţi fără locuri de muncă, PNL fura cu zece mâini. E revoltător să profiţi de suferinţa oamenilor, să profiţi de starea de urgenţă, de starea de alertă pentru a băga adânc mâna în banii românilor. Să transmiţi în acest timp că nu sunt bani pentru dublarea alocaţiilor pentru pensii, iarăşi este de un cinism înspăimântător”, a afirmat, duminică, într-o conferinţă de presă, senatorul PSD Radu Oprea, potrivit PSNews.ro

Acesta a anunţat că PSD va iniţia săptămâna viitoare prin grupurile parlamentare demersul pentru chemarea în parlament a prim-ministrului Ludovic Orban ”pentru a explică legăturile dintre Guvern şi cazul de corupţie de la Unifarm”.

”Premierul nu are dreptul să tacă, acuzaţiile sunt mult prea grave şi îl vizează direct şi personal. Trebuie să răspundă la mai multe întrebări îl vedem că le evita şi la toate întâlnirile cu presa nu a răspuns la faptul că există o legătură directă între dumnealui şi administratorul firmei implicate în scandalul de corupţie. Ştiţi foarte bine că traseul domnului Ludovic Orban, fie la Primăria Capitalei, fie apoi în Ministerul Transporturilor a fost legat de această doamnă administrator. Cred că trebuie să vină şi să răspundă acestei întrebări clar, precis, este o aşteptare din partea opiniei publice”, a mai declarat Radu Oprea.

De asemenea, PSD aşteaptă o reacţie şi de la preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu acest subiect.

”Îi solicităm şi preşedintelui Klaus Iohannis să confirme sau să infirme dacă a fost informat de instituţiile specializate ale statului român despre faptele de corupţie de la Unifarm. Pentru că, dacă nu a ştiut despre aceste acte de corupţie, vrem să ştim dacă a solicitat lămuriri serviciilor de informaţii. Din punctul nostru de vedere, dacă nu s-a detectat la timp o astfel de acţiune de corupţie, reprezintă o vulnerabilizarea a preşedintelui şi implicit a statului roman. În acelaşi timp, dacă preşedintele a fost informat şi a ştiut ce se punea la cale la Unifarm şi evident că domnia sa a girat, este Guvernul lui, a condus şedinţele de Guvern, merge la partid la PNL ca au lider de facto al acestui partid, înseamnă că a girat cumva aceste aceste acte”, a mai afirmat senatorul social-democrat.

Directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este cercetat sub control judiciar de către DNA, pentru mai multe infracţiuni, între care luare de mită şi abuz în serviciu, după ce ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firmă, pentru atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.