Skip to content
Ediția de astăzi

PSD-PNL, încă un pas spre anticipate. Ciolacu: Nu am niciun drept să opresc calendarul parlamentar

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, după ședința Comitetului Executiv al partidului, că mâine vor fi convocate Birourile Permanente ale Parlamentului pentru stabilirea calendarului de audiere în comisii a miniștrilor. Ciolacu a spus că nu are niciun drept să oprească acest calendar parlamentar, deși a sesizat la Curtea Constituțională un conflict juridic de natură constituțională în legătură cu desemnarea de către președintele Klaus Iohannis tot a lui Ludovic Orban pentru funcția de premier.

Marcel Ciolacu a refuzat să spună dacă PSD dorește să se ajungă la anticipate sau va lăsa ca acestea să aibă loc, potrivit PSNews.ro

Voi folosi toate pârghiile constituționale și legale ca să opresc această mascaradă, dar fără să vă dau dvs. toate detaliile”, a repetat șeful interimar al PSD.

„Am stabilit depunerea sesizării de către președinții Camerei și Senatului la CCR. Vom aștepta răspunsul CCR, chiar dacă nu stopează demersul. Am răsfoit și noi programul de guvernare al guvernului pe care nu-l va vota nimeni. Ne așteptam la anumite remedieri la programul de guvernare 1, au venit cu copy-paste din programul PSD.

Miercuri, 19 februarie, vom avea CEX pentru a stabili strategia din ziua votului. Mâine va fi convocat Biroul Permanent Reunit al Parlamentului și vom face programul audierii miniștrilor. Chiar dacă e o mascaradă, noi ne menținem consecvenți și vom respecta legile și Constituția, a adăugat Ciolacu.

Ce se întâmplă cu alegerile anticipate?

În ceea ce privește alegerile anticipate, liderul PSD consideră că  „cei mai mulți membri CEX au spus că suntem pregătiți pentru orice fel de alegeri”.

”Fără să vă jignesc, eu am condus ședința CEX și știu poziția colegilor. Colegii au spus că partidul nu are dreptul să se teamă de votul românilor. E o mascaradă să faci anticipate cu câteva luni înainte de alegerile la termen.

Ar fi fost culmea ca Ludovic Orban să fie și parlamentar și să nu se voteze singur. În program se prevede explicit ca de la 1 septembrie să nu fie luate măsurile precum mărirea pensiilor și a alocațiilor.

Nu voi da curs unei invitații la discuții cu premierul dacă va veni. Nu are atribuții constituționale. Nu am niciun drept să întrerup calendarul parlamentar.Partidului Social Democrat nu îi este frică de nici un fel de alegeri.

Să aibă grijă să nu pună alegerile în aceeași zi cu bacalaureatul copiilor, a mai spus Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.