Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

PSD reclamă nereguli la vot comise de cei de la PNL

Social democrații reclamă nereguli comise de reprezentanți ai PNL. Cei de la PSD susțin că în mai multe județe din țară au fost semnalate o serie de incidente privind desfășurarea scrutinului electoral.

Astfel, în județele Vaslui, Iași, Constanța, Galați, Dâmbovița, Argeș, precum și în sectoarele 1, 3, 5, 6 din București, mai mulți președinți de secții de votare refuză să primească cererile pentru eliberarea copiilor de pe listele electorale suplimentare. Totodată, la Dâmbovița, șeful IPJ se implică în campania electorală în favoarea Partidului Național Liberal și, abuzând de funcția deținută, a solicitat șefilor de post din cadrul IPJ Dâmbovița să întocmească dosare penale primarilor și reprezentanților Partidului Social Democrat cu intenția de a-i intimida. Pe de altă parte, Biroul Electoral Sector 3 din București a emis o decizie prin care respinge contestațiile Partidului Social Democrat referitoare la refuzul unor președinți de secții de votare de a primi cererile pentru obținerea listelor electorale suplimentare. În Ilfov, la mai multe secții de votare au fost afișate buletine de vot cu mențiunea ANULAT, ștampila Biroului Electoral Județean Ilfov și semnătura președintelui BEJ Ilfov fiind deja aplicate în patrulaterul candidatului PNL”, se arată într-un comunicat al social democraților.

Până la ora 17.00 în diaspora au votat 762.112 de români – 744.609 la secțiile de votare și 17.503 prin corespondență. La primul tur al alegerilor prezidențiale, până la ora 17.00 votaseră 551.154 de români – 525.965 la secțiile de votare și 25.189 prin corespondență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.