Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

PSD va avea candidat propriu la prezidențiale! Adio alianță cu ALDE?

PSD vrea să aibă candidat propriu la alegerile prezidențiale. Anunțul a fost făcut luni, 15 iulie, de președintele PSD Viorica Dăncilă. Decizia a fost luată cu votul membrilor CEX. Tot luni, și conducerea ALDE s-a reunit și a decis să aibă candidat la alegerile prezidențiale pe Călin Popescu Tăriceanu.

La social democrați, nominalizarea candidatului, care va intra în competiție cu Klaus Iohannis și Dan Barna, se va face la Congresul din data de 3 august.

Congresul PSD pentru validarea candidatului la prezidenţiale va avea loc pe data de 3 august. Am supus atenţiei CExN varianta susţinerii unui candidat din afara partidului, varianta susţinerii unui candidat ALDE, respectiv domnul Călin Popescu-Tăriceanu, şi modul în care putem acţiona pentru a avea un rezultat cât mai bun la alegerile prezidenţiale. În urma votului CExN, a reieşit faptul că PSD îşi doreşte un candidat propriu, că îşi doreşte să fie susţinut de ALDE ş PRO România şi vom avea discuţii cu cele două formaţiuni politice în acest sens„, a declarat premierul Dăncilă.

Anunțul candidaturii lui Tăriceanu, care în urmă cu câteva luni era teoretic candidatul alianței PSD&ALDE, a fost făcut de Varujan Vosganian.

De altfel, pot să vă spun, fără să nominalizez vreun sondaj de opinie, că ele converg în a indica drept singur contracandidat cu şanse reale de câştig pe domnul Călin Popescu-Tăriceanu pentru actualul preşedinte Klaus Iohannis, aşadar electoratul coaliţiei PSD-ALDE îl validează pe Călin Popescu-Tăriceanu drept candidat al acestei coaliţii. Sper ca şi colegii noştri din PSD, în virtutea înţelegerilor pe care le-am avut, să ia act de această dorinţă a electoratului, nu numai ALDE, ci şi PSD. Noi nu ne-am derulat încă toate procedurile interne. Până la sfârşitul lunii vom avea o astfel de procedură în care să validăm candidatura domului Călin Popescu-Tăriceanu, de data asta doar din partea ALDE, dar sigur cu recomandarea explicită ca şi colegii noştri din PSD să ia act de acest lucru şi Călin Popescu-Tăriceanu să fie candidatul întregii coaliţii”, a afirmat Vosganian.

Rămâne de văzut dacă aceste decizii politice vor afecta alianța PSD&ALDE în viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.