Skip to content
Focus

PSD vrea să depună moțiune de cenzură înainte de Congresul PNL. Ciolacu: Am început discuțiile cu AUR

Marcel Ciolacu a anunțat, joi seara, că PSD va depune moțiune de cenzură. „Alegerile anticipate sunt singura soluţie, pentru că actualul Parlament nu mai reflectă voinţa românilor„, a precizat președintele PSD, care susține că partidul pe care îl conduce a început discuţiile cu cealaltă formațiune aflată în opoziție, AUR, pentru a susține moțiunea.

Nu există în acest moment altă soluţie decât crearea unei alte majorităţi. Partidul Social Democrat nu va face un guvern cu PNL sau cu USR PLUS. Este de noaptea minţii să credeţi că noi vom intra într-un guvern cu domnul Cîţu sau cu domnul Oros. Se poate creiona o altă majoritate politică. Dacă nu, nu e un capăt de ţară şi există şi posibilitatea unui guvern minoritar. Dar, din punctul meu de vedere şi al altor colegi, nu există altă soluţie decât alegeri anticipate„, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit PSNews.ro

Liderul PSD a mai spus că „actualul Parlament nu mai reflectă voinţa românilor” şi că „este cazul” să se organizeze alegeri anticipate. Ciolacu s-a referit şi la moţiunea de cenzură care va fi depusă de PSD.

Eu o să le propun colegilor mei ca la începutul sesiunii parlamentare să nu ţinem cont de ce au ei acolo, mascarada aia de congres, să ţinem cont numai de ce se întâmplă în economie, de nivelul de trai al românilor şi să depunem la începutul sesiunii moţiunea de cenzură. În acest moment am început discuţiile cu cealaltă formaţiune care se află în Opoziţie, AUR, şi ne-am pus de acord să susţinem împreună această moţiune. (…) Spre ce ne îndreptăm, românii nu pot să suporte. Cred că e cazul ca şi cei aflaţi în USR, şi cei aflaţi în PNL, în UDMR şi în Grupul minorităţilor să facă un act patriotic şi să voteze demiterea acestui guvern„, a afirmat el.

Liderul PSD a precizat că, ţinând cont de faptul că sesiunea parlamentară începe la 1 septembrie, „în primele zece zile categoric va fi depusă moţiunea”. „Nu mai condiţionăm moţiunea de congresele lor sau 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.