Skip to content
Ediția de astăzi

Purtătorul de cuvânt al PSD neagă pierderea majorității: cum a reușit opoziția să obțină victoria din Parlament

Valeriu Steriu, purtătorul de cuvânt al PSD, a avut o primă reacție după ce programul adoptat în Birourile Permanente Reunite, în care se prevedea că moțiunea de cenzură va fi citită astăzi și votată sâmbătă, a picat la vot în Parlament.

Într-o declarație exclusivă pentru PSnews.ro, Steriu a precizat că aproximativ 20 de parlamentari PSD au fost absenți astăzi la vot, acesta fiind, de altfel, și motivul pentru care Opoziția a reușit să respingă ordinea de zi a ședinței, cu 194 de voturi ”împotrivă”, 181 ”pentru” și o abținere. De asemenea, trei parlamentari nu au votat deloc.

„Am avut mai mulți absenți decât absenții din tabăra opoziției. La PSD au fost în jur de 20 de absenți și undeva la 6-7 absenți la ei. Votul a fost foarte rapid, organizat, mobilizat. La PSD, mobilizarea a fost întârziată. Probabil că mâine ne vom întâlni din nou în BPR și imediat se va stabili un nou calendar. Poate fi citită chiar și mâine moțiunea de cenzură, fără niciun fel de problemă, și apoi în termenii Constituției, în 3 zile după citire se poate vota. PSD nu a pierdut majoritatea. Pe tot ce înseamnă în clipa de față structură de Parlament avem această majoritate. Există în clipa de față foarte mulți care nu au fost prezenți în sală. Au fost câteva voturi de abținere, 3 de respingere. 

La PSD a fost o mobilizare destul de dificilă. Chiar încercăm să inventariem, să vedem câți oameni sunt încă în deplasări în străinătate pe diverse tipuri de activități parlamentare. Vom fi mult mai atenți la pașii următori. Noi am plecat de la premisa că o moțiune depusă se dorește să fie imediat votată. N-am luat în calcul faptul că opoziția depune moțiunea și apoi caută tertipuri pentru a nu vota imediat. Probabil că în zona PSD a fost un pic de relaxare pe ceea ce înseamnă prezența în aceste zile pentru așezarea unui calendar”, a declarat Valeriu Steriu pentru PSnews.ro

După ce programul moțiunii propus de PSD a picat la vot, va urma o întâlnire a liderilor grupurilor parlamentare și posibil o nouă ședință a Birourilor reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

„Acum s-a terminat, nu mai este posibil să fie votată sâmbătă pentru că e nevoie de trei zile conform Constituției. Guvernul pleacă dacă trece moțiunea de cenzură, nu e cazul să își dea demisia”, a susținut Marcel Ciolacu referitor la această situație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.