Skip to content
Ediția de Astăzi Social

Răsturnare de situaţie – Părinţii adoptivi vor să o dea statului pe Sorina dacă sunt obligaţi să rămână în ţară

Ramona şi Gabriel Săcărin, părinţii adoptivi ai Sorinei, fetiţa de etnie romă din Mehedinţi, în jurul căreia s-a declanşat un adevărat scandal naţional, sunt obligaţi să recurgă la un gest extrem.

În urma declaraţiilor autorităţilor, conform cărora copilului i s-ar interzice să părăsească România, şi ameninţaţi cu moartea pe de altă parte de susţinătorii familiei de asistenţi maternali în care a crescut până acum Sorina, cuplul care trăieşte în Statele Unite este tentat să dea copilul în grija statului român, după cum au declarat pentru PS News surse apropiate familiei.

Este revoltător ce păţesc oamenii ăştia în ultimele zile. Sunt pur şi simplu hăituţi. Au ajuns la capătul răbdării şi se gândesc serios să predea copilul autorităţilor române pentru că nu mai pot sta în România alte trei luni de zile. Ei au fost de acord cu consilierea psihologică a copilului, e normal să se întâmple asta, pentru că sunt şi obligaţi prin lege, dar o pot continua în Statele Unite şi orcium, acolo ar fi făcută la cel mai serios mod cu putinţă. Ideea este că, în cazul acesta, copilul nu va mai putea ajunge nici la familia Şărămăt, pentru că nu are atestat de adoptator. Şi Sorina va ajunge din nou la orfelinat. Să-şi asume răspunderea toţi politicienii şi ziariştii care alimentează isteria în masă, au precizat sursele menţionate.

Soţii Săcărin ar fi tentaţi de această măsură după ce în ultimele zile au primit ameninţări cu moartea, atât ei cât şi apropiaţii lor. Avocaţii angajaţi să-i reprezinte în această speţă de asemenea au fost ameninţaţi cu moartea de către susţinătorii familiei Şărămăt.

Pur şi simplu sunt terorizaţi, au primit ameninţări cu moartea atât ei cât şi avocaţii. Au ajuns să stea închişi în casă după ce s-au trezit cu nişte susţinători ai asistenţilor maternali la poartă. În condiţiile în care nu au comunicat unde se află. S-au luat după indicaţiile oferite de fotografiile privind locaţia în care au fost făcute. Vor de asemenea să ceară protecţia autorităţilor, pentru că au alţi doi copii, sunt şicanaţi în trafic, amenţaţi. Şi toate astea în condiţiile în care au vrut să facă un bine şi atâta tot, au mai spus sursele citate pentru PS News.

Fetița a fost luată de un procuror vineri din casa asistenţilor maternali în care a crescut, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce a fost adoptată legal de familia Săcărin, care trăieşte în Statele Unite.

Cazul Sorinei a stârnit un scandal naţional, după ce ea a fost filmat modul în care era luată din casa familiei Şărămăt, care nu voia să o dea părinţilor adoptivi.

Acum copilul se află alături de familia adoptivă, alături de care se simte bine, acest lucru reieşind din filmările şi fotografiile pe care le-a făcut publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.