Skip to content
Administrație locală Recent Social

Reabilitarea spitalului județean se va face cu bani europeni

Președintele Consiliului Județean Mehedinți a anunțat recent că proiectul de reabilitare, modernizare și dotare a Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin, depus de Consiliul Județean Mehedinți a fost aprobat pentru finanțare cu fonduri europene.

De curând, am primit informarea că Autoritatea de management a Programului Operațional Regional a aprobat spre finanțare acest obiectiv, ceea ce ne întărește ideea că pacienții din Mehedinți vor beneficia de condiții bune de tratament, după ce proiectele pe care le avem pentru secțiile Spitalului și clădirea principală se vor implementa.
Cererea de finanțare a fost depusă în septembrie 2018, iar valoarea totală a investiției este de 12 055 298,60 lei. În urma implementării proiectului, se va moderniza ambulatoriul actual, se va construi un nou corp de clădire, în vecinătatea celui existent, se vor realiza alei și trotuare de circulație pietonală, precum și amenajări peisagistice. Totodată, se vor dota cabinetele medicale cu aparatură și mobilier și se vor înființa alte cabinete pentru specializări precum: dermato-venerologie, nutriție și boli metabolice, hematologie, psihologie medicală, evaluare psihologică, destinate diagnosticării și tratării pacienților în regim Ambulatoriu”, a anunțat Aladin Georgescu.

Atunci când vor veni fondurile Ambulatoriul va fi dotat cu aparatură și echipamente moderne necesare actului medical de calitate precum RMN, Videodermatoscop, Ecograf dermatologic de înaltă rezoluție, Videocolposcop, două aparate Ecograf 4D.

Ne propunem astfel, să adaptăm Ambulatoriul de specialitate al celei mai mari unități spitalicești din județul Mehedinți la normele medicale superioare, în conformitate cu soluțiile moderne și standardele de performanță la nivel internațional”, a mai spus președintele CJ Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.