Skip to content
Recent

Reacția vehementă a lui Toader după dezbaterea din PE: S-au spus neadevăruri

Imediat după dezbaterea din Parlamentul European, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a ieșit în fața jurnaliștilor români, pentru a da declarații privind desfășurarea întâlnirii. Pe acest fond, ministrul a declarat că ”s-au spus neadăvăruri”.

Mai exact, Tudorel Toader s-a declarat nemulțumit de modul de desfășurare al dezbaterii, motivul fiind că ”s-a discutat într-o manieră absolut policitianistă, cu un pretext de conținut juridic”. Ministrul Justiției a mai precizat că cei ce au luat cuvântul în Parlamentul European au vorbit în necunoștință de cauză, întrucât nu cunoșteau conținutul Legilor Justiției, și va reveni zilele următoare cu ”un inventar al neadevărurilor”Hotnews.ro, după cum relatează .

Mai mult decât atât, ministrul a afirmat că nu s-a dorit ca el să ia cuvântul în PE pentru a nu se afla adevărul: ”Din punctul meu de vedere, ca ministru al Justitiei, am ferma convingere ca nu s-a dorit aflarea adevarului. Spre exemplu, nu o sa gasiti nicaieri afirmatie de-a mea in sensul ca guvernul nu are nevoie de avizul Comisiei de la Venetia. Cel care a facut afirmatia stie ca proiectul de lege s-a dus direct la Comisia speciala si nu a existat un moment in care guvenrul avea abilitatea sa solicite avizul. S-a facut afirmatie, de exemplu, ca legile au fost declarate neconstitutionale. Nu legile au fost, din 303 (articole), au fost declarate patru solutii legislative si alea sunt tehnice”.

Membrul Executivului român a mai precizat că „s-a indus din start o confuzie, pentru că pretextul l-a constituit legile justiției, dar s-a vorbit de corupție”.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.