Skip to content
Ediția de astăzi

Referendum pentru reformarea CCR. Ludovic Orban: Nu vom ezita să susținem acest demers!

Premierul Ludovic Orban a declarat joi după-amiază, în conferința de presă susținută după vizita efectuată la Uzina Dacia Mioveni, că liberalii „nu vor ezita” să susțină un referendum național pe tema reformării CCR „când va exista un suport public”.

Când vom fi pregătiți pentru asta și va exista un suport public, nu vom ezita să susținem acest demers (n.r – un referendum pe tema reformării CCR). Suntem din ce în ce mai hotărâţi să găsim soluţii pentru a schimba prevederile constituţionale şi legale care reglementează activitatea Curţii Constituţionale. Este clar că trebuie schimbate, dacă au dus la o asemenea componenţă a Curţii Constituţionale, care să transforme Curtea într-un inamic al Constituţiei”, a declarat Ludovic Orban, potrivit PSNews.ro

Reacția premierului vine după ce CCR a admis miercuri sesizarea Avocatului Poporului împotriva OUG 36/2020, actul normativ prin care guvernul a introdus amenzi de până la 20.000 de lei pentru nerespectarea ordonanțelor militare și a condițiilor de ieșire din case în perioada stării de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.