Skip to content
Focus Recent VIDEO

Referendumul pentru familia tradițională: Care va fi întrebarea?

Guvernul a stabilit prin OUG ca referendumul de revizuire a Constituției să fie organizat în zilele de 6 și 7 octombrie 2018.

Pe buletinul de vot va fi trecută următoarea întrebare: Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?

Referendumul se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie 2018, între orele 7.00 şi 21.00, pentru a asigura o consultare cât mai largă a cetăţenilor cu drept de vot. (…) Având în vedere timpul scurt rămas până la votare, actele normative stabilesc folosirea dimensiunilor buletinului de vot şi ale textului acestuia de o manieră identică cu cea utilizată la referendumurile anterioare. Regia Autonomă Monitorul Oficial va prezenta macheta buletinului de vot pentru bun de tipar în cel mult 48 de ore de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă adoptată astăzi (marţi – n.r.) de guvern”, a declarat Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Buletinele de vot vor fi imprimate de Regia Autonomă Monitorul Oficial, iar confecţionarea ştampilelor cu menţiunea votat va fi realizată de Monetăria Statului, în timp ce de timbrele autocolante se vor ocupa cei de la Imprimeria Naţională.

Sunt soluţii legislative care au fost avute în vedere şi utilizate şi cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European din 2014”, a mai precizat Nelu Barbu.

Suma alocată pentru organizarea referendumului este de 163,712 milioane de lei. La referendumul național, pentru alegătorii care se află în străinătate în ziua votării se vor organiza secţii de votare pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare, secţiile consulare (dacă acestea funcţionează în locaţii diferite) şi institutele culturale din străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.