Skip to content
Ediția de astăzi

Remus Pricopie, propunerea comună PSD-PRO România pentru funcția de premier

Propunere comună PSD-PRO România pentru funcția de premier. Marcel Ciolacu a anunțat că cele două formațiuni politice îl vor propune pe Remus Pricopie pentru funcția de premier.

”Este rectorul SNPA, un pro-european și pro-american convins. A fost ministru al Educației în guvernul Ponta și a fost un ministru foarte bun”, a spus Ciolacu, adăgând că este un prim pas spre o alianță electorală cu Pro România, potrivit PSNews.ro

Cine este Remus Pricopie

Remus Pricopie a câștigat în decembrie 2019 al treilea mandat de rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), potrivit Edupedu.ro. Candidat unic la cea mai înaltă funcție de conducere a SNSPA, Pricopie a întrunit 88,16 % din numărul de voturi exprimate în scrutinul de miercuri, 11 decembrie. Pricopie a putut candida la acest al treilea mandat speculând o prevedere din legea educației introdusă chiar în mandatul său de ministru al Educației.

Remus Pricopie (49 de ani) a fost ministru al Educației în guvernul Ponta, în 2012-2014, alături de Mihnea Costoiu care era ministru delegat pentru Învățământ Superior

În mandatul său și al lui Mihnea Costoiu, Guvernul Ponta a adoptat Ordonanță de urgență care a adus 97 de modificări la Legea Educației Naționale: angajarea profesorilor care trebuia să fie realizată pe școală a fost readusă la sistemul de titularizare, alegerea directorilor de școli a fost din nou centralizată, a fost introdusă posibilitatea doctoratului la frecvență redusă, a fost desființat de facto masteratul didactic și a fost introdusă posibilitatea de a fi rector pe viață.

A fost consilier al Ecaterinei Andronescu în ambele sale mandate de ministru al Educației, a fost secretar de stat pentru învățământul superior în perioada 2007 – 2008 când ministru era liberalul Cristian Adomniței, în 2008 a fost ministru interimar al Educației.

Este rector al SNSPA din 2012. În perioada 2009-2012, a fost președintele Boardului Director al Comisiei Fulbright în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.