Skip to content
Focus Recent

REVOLTĂ în PSD: deputații și senatorii nu vor să-l susțină pe Isărescu la BNR. Dăncilă, acuzată că a luat-o pe urmele lui Dragnea

Decizia de a-l susține pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat în fruntea BNR anunțată luni de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se pare că a produs ample nemulțumiri în rândul social democraților.

Rumoare în PSD

Surse politice au declarat pentru PSnews.ro că voci grele din PSD au criticat dur decizia luată de premierul Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu de a-l susține pe Isărescu.

Aceștia acuză că actualul lider interimar al partidului a luat decizia de una singură, fără ca aceștia să fie consultați. Totodată, potrivit surselor noastre, mai mulți social-democrați au anunțat luni, în ședința grupului PSD de la Senat, că nu vor vota în plenul reunit propunerea pentru BNR în persoana lui Mugur Isărescu. Nici deputații nu au primit cu entuziasm anunțul privind șefia BNR. În ședința acestora de grup câțiva deputați s-au exprimat nemulțumirile și au anunțat că nu vor susține la vot propunerea.

Reacții aprinse și în ALDE

Decizia anunțată de Tăriceanu a provocat nemulțumiri chiar și în ALDE. Și senatorul ALDE Daniel Zamfir se declară împotriva deciziei Coaliției. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că „presiunea constantă pe care Mugur Isărescu a făcut o asupra Guvernului a dat roade”.

„Într un moment nu tocmai ușor pentru Guvern, încolțit din toate părțile, Ayatollah-ului îi reușește din nou. Manipularea de a pune în cârca guvernului inflația a reușit și ea, deși este răspunderea BNR. (…) Eu vă asigur că rămân același: voi vota împotriva lui Isărescu și sper sa fie mulți parlamentari care să facă la fel”, a scris Zamfir pe pagina sa de Facebook.

Război PSD-BNR

Amintim că PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea a pornit un adevărat război cu viceguvernatorul Băncii Naționale. PSD îl acuza la începutul anului pe Isărescu de creştere artificială a euro şi îi solicita BNR să asigure stabilitatea cursului de schimb. Ulterior, atenția social-democraților s-a mutat pe aurul din rezervele băncii naționale.

Astfel, un proiect de lege depus la Senat de către Liviu Dragnea și Șerban Nicolae ca BNR să repatrieze aurul pe care îl depozitează în afara țării. În replică, BNR, prin vocea consilierul guvernatorului  Mugur Isărescu, Cristian Bichi, demonstra că aducerea integrală a rezervei de aur în România, așa cum s-a votat în Parlament, presupune riscuri pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.