Skip to content
Ediția de astăzi

Robert Sighiartău, ultimele detalii privind moțiunea de cenzură: cum arată calculele și când va fi depusă în Parlament

Secretarul general PNL, Robert Sighiartău, în exclusivitate pentru PSnews.ro, a prezentat ultimele detalii privind moțiunea de cenzură. Potrivit liberalului, sunt semne de întrebare în ceea ce privește numărul de voturi pe care Călin Popescu Tăriceanu le poate aduce, având în vedere tensiunile care macină formațiunea politică în ultima perioadă.

„Nu știm exact câți parlamentari ALDE vor rămâne alături de Tăriceanu”

Totodată, Sighiartău a precizat că moțiunea de cenzură ar urma să fie depusă în Biroul Permanent săptămâna viitoare, după ce PNL se va asigura că are numărul de voturi necesare ca demersul anti-Guvernul Dăncilă să treacă.

Nu în ultimul rând, secretarul general PNL a susținut că partidul negociază susținere în această perioadă chiar cu parlamentari ai PSD.

„Dacă ALDE va veni cu numărul de semnături necesare, vom ajunge la 233 de voturi. Mai sunt discuții în această perioadă. În orice caz, suntem pe drumul cel bun. Intrăm în linie dreaptă pentru a obține cele 234 de semnături chiar, astfel încât săptămâna viitoare să depunem la Biroul Permanent moțiunea de cenzură.

În această perioadă în ALDE sunt mișcări de trupe, nu știm exact câți parlamentari ALDE vor rămâne alături de Călin Popescu Tăriceanu. Însă, sunt negocieri individuale și cu alți parlamentari, chiar cu parlamentari PSD, pentru a vota moțiunea.

Dacă săptămâna aceasta obținem semnăturile – ceea ce este chiar probabil – săptămâna viitoare vom depune moțiunea de cenzură. Există posibilitatea să o depunem și luni și marți. Oricum, cel mai probabil săptămâna viitoare. Parlamentarii PRO România au semnat și au anunțat că vor vota la vedere”, a declarat Robert Sighiartău pentru PSnews.ro

Opoziția are nevoie de 233 de voturi

Potrivit procedurii parlamentare, o moţiune de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Pentru a fi adoptată, o moţiune de cenzură are nevoie de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, în acest caz 233 de voturi, în contextul în care Parlamentul are un număr total de 465 de senatori şi deputaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.