Skip to content
Ediția de astăzi

România începe din octombrie campania de vaccinare anti-Covid cu a treia doză

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, a anunțat marţi că România va începe campania de imunizarea a populaţiei cu a treia doză de vaccin anti-Covid.

În momentul de față, este discutat la nivelul Agenției Europene a Medicamentului a treia doză de vaccin anti COVID. Vorbim de o doză suplimentară de vaccin la anumite persoane. Adică cele imunodeprimate, cum ar fi persoanele care au suferit un transplant sau cele care sunt în evidență cu afecțiuni oncologice sau cu tratament activ sau cei care suferă de infecția HIV, persoanele care fac terapii imunosupresoare vor avea indicație să facă 3 doze de vaccin. Pentru începutul lunii octombrie ne propunem să demarăm și în România această etapă, cu condiția să avem până la acel moment toate etapele premergătoare legate de recomandările internaționale”  a declarat Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă, potrivit PSNews.ro

A treia doză de vaccin anti COVID-19 va fi inclusă în schema inițială de vaccinare a persoanelor imunodeprimate. În cazul celorlalte categorii de persoane vulnerabile, a treia doză se va face la șase luni de la administrarea celei de-a doua.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat luni că analizează datele privind o a treia doză de vaccin anti-Covid-19 produs de Pfizer/BioNTech, care urmează să fie administrată la şase luni după cea de-a doua doză la persoanele începând cu vârsta de 16 ani. Săptămâna trecută, Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a declarat că nu este nevoie urgentă de o a treia doză de vaccin anti-Covid-19 la persoanele complet imunizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.