Skip to content
Ediția de astăzi

România introduce, în premieră, certificatul sanitar COVID la nunţi

Premierul Florin Cîțu a cerut duminică, 12 septembrie, la o ședință cu prefecţii şi cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică, să se analizeze posibilitatea introducerii prezenței la nunți, în localitățile cu zona de incidență ridicată, pe baza certificatului de vaccinare.

Sunt nunţi programate în perioada următoare în zone unde deja se vede că ajungem la 3 mie. Propunerea mea şi domnul Raed Arafat, aş vrea să ne asigurăm că aceste nunţi nu sunt anulate şi ar trebui să folosim certificatul verde pentru aceste nunţi, dacă se poate. Oamenii nu pot să îşi mai modifice data de la o săptămână la alta şi atunci aş propune pentru nunţile care sunt deja programate şi sunt în zone unde incidenţa creşte să folosim certificatul verde”, a transmis premierul Florin Cîţu, care a precizat că nu își dorește ca astfel de evenimente să fie oprite pentru că ele au fost programate de mai mult timp.

Solicitarea vine în contextul creșterii numărului de noi cazuri de persoane infectate cu COVID 19.

În ceea ce privește situația epidemiologică, știți foarte bine, din păcate, că suntem pe o pantă ascendentă. Avem câteva judeţe unde situaţia este deja îngrijorătoare şi incidenţa a sărit de 2 la mie. Bistriţa-Năsăud şi Ilfov sunt peste, chiar ajung la 3 la mie. Aici, clar, trebuie să vedem ce soluții vom lua în perioada următoare și cum ne asigurăm că toate măsurile sunt respectate”, a mai declarat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.