Skip to content
Recent Social

România va avea Muzeul Ororilor Comunismului

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind înființarea Muzeului Ororilor Comunismului în România.

Legea a fost inițiată în 2015 de mai mulți parlamentari liberali. Muzeul va fi în subordinea Ministerului Culturii și Identității Naționale și va avea ca obiectiv prezentarea realităților vieții social – economice și culturale din România în perioada 1945 – 1989, cu scopul informării corecte a publicului asupra abuzurilor, crimelor, torturilor asupra oponenților regimului comunist.

Patrimoniul Muzeului se va constitui din colecții de piese și documente realizate în colaborare cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, precum și în colaborare cu alte instituții publice, din piese provenind din transferuri, donații și achiziții.

După promulgare, în termen de 120 de zile, Ministerul Culturii va elabora proiectul de hotărâre privind înființarea Muzeului Ororilor Comunismului în România, ce va fi adoptată de Guvern și publicată în Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.