Skip to content
Social

Românii care au toaleta în curte vor fi amendați

Administrațiile locale vor fi obligate să facă o bază de date cu cetățenii care au acces la canalizare și nu s-au branșat la rețea, ca după aia să fie amendați dacă nu o fac în cel mai scurt timp.

Cei care au încă toaleta în spatele casei, deși ar putea avea acces la canalizare, dar au refuzat să se branșeze vor avea la dispoziție 3 luni să o facă, altfel vor primi amenzi de până la 4.000 de lei.

Decizia a fost luată de ministerul Dezvoltării.

„Potrivit articolului 41, alin 14 din Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr 241/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, «utilizatorii, persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apă, au obligaţia de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou-înfiinţate, dacă aceştia nu deţin staţii de epurare avansată care respectă condiţiile de descărcare a apelor epurate în mediul natural”, se arată în document.

Datele Eurostat arată că în România sunt 8,89 milioane de locuinţe, dintre care 3,98 milioane sunt în mediul rural. Dintre acestea, 2,9 milioane au acces la o reţea de canalizare, însă doar 2,2 milioane sunt branşate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.