Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Romanul, „Regina Întunecată”, scris de o elevă de la Colegiul Național „Gheorghe Țițeica”

Andreea Diana Trăilescu, elevă în clasa a X-a, la Colegiul Național „Gheorghe Țițeica”, este autorul romanului „Regina Întunecată”, lucrare ce a obținut titlul de „best seller”, după o săptămână de la publicare.

Prin această operă, Andreea îi încurajează pe tineri să nu se schimbe pentru a fi pe placul celorlalți.

„Pasiunea mea a început de la o vârstă fragedă, însă, a fost exploatată abia anul trecut. Momentan este vorba despre un roman și sper să urmeze și altele.

În această operă, am încercat să expun o problemă tot mai întâlnită în rândul adolescenților, cea a integrării, adică, se schimbă pentru a fi acceptați în societate. În acest roman, personajul principal ajunge să-și dea seama că trebuie să-și definească propria identitate. Este criticată și își dă seamă că a fi ciudat este ceva bun, fiindcă ciudat înseamnă diferit.

Nu trebuie niciodată să te schimbi pentru cineva.”, susține Andreea Diana Trăilescu, elevă la Colegiul Național „Gheorghe Țițeica”

Cartea costă 25 de lei, iar un exemplar a fost donat bibliotecii Colegiului Național „Gheorghe Țițeica”.

„Este o idee foarte interesantă. Am avut emoții în momentul în care m-a anunțat că s-a publicat cartea pentru că nu am știut că s-a apucat să scrie. Mă bucur pentru ea și îi urez mult succes în continuare !”, a declarat Grațiela Chiriș, profesor de limba și literatura română la Colegiul Național „Gheorghe Țițeica”

2 comentarii la “Romanul, „Regina Întunecată”, scris de o elevă de la Colegiul Național „Gheorghe Țițeica”

  1. Felicitări și succes maxim pe mai departe!
    Un gust metalic și amar îmi lasă faptul că sunt nevoit să admir o tânără cu un asemenea talent în felul ăsta total absurd: cu masca pe figură. În loc să-i vedem fața, să ne putem întipări în minte lumina unui copil frumos, suntem obligați să o vedem cu mască. Mă întristează și mă enervează lucrul ăsta, cu atât mai mult cu cât lucrarea ei este exact despre asta, despre nonconformism. Mare, mare păcat că trăim într-o perioadă atât de întunecată…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.