Skip to content
Administrație locală

Romgaz va avea sucursală la Drobeta Turnu Severin – Se va implica în extinderea rețelei de gaz

Romgaz va avea sucursală la Severin potrivit unei decizii care a fost luată vineri, 18 septembrie, de Consiliul de Administrație al societății.

Totodată, compania anunță că prin memorandumul semnat cu Mehedinți Gaz vor contribui la dezvoltarea proiectului: Puncte termice pentru producerea de energie termică.

Astfel că, mini centralele, ca cea din cartierul Aluniș, vor folosi gaze naturale pentru producerea agentului termic.

Ministrul Economiei Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu a anunțat vineri, 11 septembrie, că prin intermediul unui memorandum Mehedinți Gaz va coopera cu Romgaz, una dintre cele mai mari companii de petrol și gaze din România, pentru a finaliza extinderea rețelei de gaz în Severin și pentru extinderea proiectului centralelor de cartier.

Vom avea o altă cooperare între Romgaz și Mehedinți Gaz pentru a rezolva și problema încălzirii de la Severin, prin extinderea rețelei de gaze și a centralelor de cartier. Problema trena de prea mult timp pentru că a fost lăsat de doi primari ai Severinului care nu au făcut nimic și acum candidează din nou, fiecare din partea altui partid. Rețeaua de gaze va fi extinsă în municipiul Severin și problema încălzirii va fi rezolvată prin centralele de cartier. Cei care vor vrea să își pună centrale de apartament o pot face, iar ceilalți vor putea opta pentru centralele de cartier. Proiectul pilot din cartierul Aluniș s-a dovedit a fi unul de succes, iar prețul plătit de cei de acolo este la jumătate comparat cu cei care plătesc încălzirea ce se face cu păcură”, declara ministrul mehedințean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.