Skip to content
Ediția de astăzi Recent

S-a deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul pacientului plimbat între secțiile Spitalului Județean

În data de 29.03.2020 în evidențele Parchetului de pe lângă Judecătoria Dr. Tr. Severin a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 885/P/2020 având ca obiect săvârșirea infracțiunii de ”zădărnicire a combaterii bolilor”.

”În data de 29.03.2020, cu ocazia vizualizării unor reportaje în mass-media locală și pe rețelele de socializare, din care rezulta faptul că la Spitalul Județean de Urgență Dr. Tr. Severina o persoană a fost depistată pozitiv cu virusul COVID 2019, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Municipiului Dr. Tr. Severin-Biroul de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”zădărnicire a combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alineatul 1 din Codul penal”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

Procurorii au stabilit că, în data de 24.03.2020, P.D. a fost transportat, cu ambulanţa, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin-Secţia Boli Infecţioase, întrucât prezenta deficiențe respiratorii majore.

În urma consultului de specialitate s-a decis să nu fie internat, fiind îndrumat să se deplaseze la domiciliu şi i s-a recomandat un anumit tratament medicamentos.

Ulterior, în data de 26.03.2020, deoarece starea de sănătate i s-a agravat, P.D. a solicitat ambulanţa, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin-Secţia Boli Infecţioase, de unde a fost retrimis la Secţia UPU, fiind testat pentru COVID-19, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Prin ordonanța nr. 885/P/2020 din data de 29.03.2020 a organelor de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Drobeta Turnu Severin-Biroul de Investigații Criminale  s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”zădărnicire a combaterii bolilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.