Skip to content
Focus

S-a elucidat momentul „Dragă Stolo”. Cine l-a retras pe Stolojan din competiție în favoarea lui Băsescu

Google

În 2004, Theodor Stolojan a fost candidatul alianței D.A. (Dreptate și Adevăr) la funcția de președinte al României. Înaintea alegerilor, însă, și-a anunțat retragerea.

Nu discursul său a șocat atunci, ci cel al lui Traian Băsescu. Momentul, care a rămas în istorie ca ”Dragă Stolo” a șocat și prin faptul că în discursul său, Traian Băsescu a anunțat cu lacrimi în ochi, că el îl va înlocui pe Theodor Stolojan care avea probleme de sănătate, potrivit PSNews.ro

Stolojan a explicat, după 17 ani momentul.

Traian Băsescu a avut atunci un moment în care omul din el s-a manifestat. Și mi s-a părut, și nu numai mie, toți cei care au fost acolo nu au crezut că a fost un act de actorie, așa cum spuneți dvs. Discutam cam cu o lună înainte de acel moment, discutam și cu Traian Băsescu, că ajunsesem într-o stare de epuizare fizică, nervoasă, în care îmi dădeam seama, și nu numai eu, ci și medicii mi-au spus că trebuie să ies din acea competiție. Eu cu un an și jumătate înainte suferisem o operație foarte grea, de care lumea nu știe, în care am pierdut un rinichi. Trebuia să manifest un echilibru. În toată activitatea mea politică, nu am ținut seama de acest lucru. Să nu uităm că la acel moment, noi nu aveam acces la nicio televiziune publică și trebuia să batem în fiecare săptămână sat după sat și oraș după oraș în campania respectivă”, a afirmat Theodor Stolojan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.