Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

S-a înființat Termoficare Gaz Drobeta. Urmează retragerea concesiunii firmei Mehedinți Gaz

 

Consiliul Local a aprobat luni, 8 februarie, înființarea societății comerciale Termoficare Gaz Drobeta, având ca unic asociat Consiliul Local Drobeta Turnu Severin.

„Așa cum am promis, dupa ce am consultat severinenii și am strâns peste 10.000 de semnături pentru această inițiativă, consilierii PNL alături de cei ai UNPR și PSD au aprobat azi înființarea societății comerciale Termoficare Gaz Drobeta, având ca unic asociat Consiliul Local Drobeta Turnu Severin”, se arată într-un comunicat de presă al PNL Mehedinți.

Societatea va avea ca obiect de activitate, pe lângă asigurarea agentului termic din iarna 2019 – 2020 a municipiului Drobeta Turnu Severin,  cât și distribuția de gaze, lucrări de realizare a instalațiilor interioare de gaze naturale aferente distribuției din Drobeta Turnu Severin.

În ședinta extraordinară a CL Drobeta Tr Sevrin din data de 12 aprilie a.c., grupul de consilieri liberali va propune spre aprobare soluția liberală pentru extinderea distribuției de gaze din muncipiu.

„Astăzi am făcut primul pas, prin înființarea acestei societăți. Vineri vom propune retragerea concesiunii distribuției de gaze deținută de S.C. Mehedinți Gaz, precum și pasii ce vor urma pentru ca lucrările de extindere să fie continuate și intensificate. Precizăm ca pentru retragerea concesiunii este nevoie de votul a 2/3, din numarul total al consilierilor municipali, respectiv 16, de aceea chemăm alături de noi toți conslierii UNPR, PSD și PMP pentru a realiza acest demers. Severinul merită mai mult decât acestă firmă care trebuia să încheie lucrările încă din 2013”, se mai arată în același comunicat de presă.

„Este un prim pas din pachetul de soluții de eficiență energetică a municipiului, pe care noi îl vom prezenta într-o viitoare ședință extraordinară a CL Drobeta Turnu Severin. Vom veni și cu o soluție de dezvoltare a rețelei de gaze în severin, Noi am pornit acum o lună o campanie de strângere de semnături și consultare a populației pentru a înființa o societate în subordinea Consiliului local. Au fost peste 80 la sută din răspunsuri în favoarea acestei soluții. Așa că am votat astăzi pentru înființarea societății. Este momentul ca severinenii să aibă distribuție de gaze și să înceteze bătaia de joc a firmei MEHEDINȚI GAZ la adresa severinenilor!”, a declarat deputatul PNL Virgil Popescu

 

1 comentariu la “S-a înființat Termoficare Gaz Drobeta. Urmează retragerea concesiunii firmei Mehedinți Gaz

  1. Ma te-ai lovit la ceas. Care date calendaristice visezi aici în articolu asta. Luni 8 februarie. 12 aprilie în data de 8 aprilie. Care vezi în viitor și nu ne spui nimic. Ma care fumați și nu spuneți ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.