Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi

Se montează un nou sens giratoriu la Orșova

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a demarat lucrările pentru montarea unui nou sens giratoriu la intrarea în municipiul Orșova.

Această măsură a fost luată pentru fluidizarea traficului rutier din zonă, care este foarte aglomerat mai ales în perioada de vară când sunt mulți turiști.

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a anunțat recent că mai multe drumuri din județul Mehedinți vor fi modernizate și reabilitate, în viitorul apropiat.

Noi am reuşit şi iată că am tranşat problema Secţiei de Drumuri Orşova, care prin decizia Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a trecut în administrarea DRDP Craiova de la DRDP Timişoara. Din punctul nostru de vedere, această mutare va conduce la o abordare constructivă  a proiectelor de infrastructură rutieră din zona Cazanele Dunării – Clisura Dunării, dar și o certitudine că va fi modernizată. Investiţiile în DN 57, Orşova-Oraviţa, în lungime de aproape 200 de kilometri, vor fi gestionate de Secţia de Drumuri Naţionale de la Orşova pentru cei aproximativ 60 de kilometri din acest obiectiv, restul rămânând în administrarea DRDP Timişoara. Vreau să vă spun că în materie de dezvoltare a Infrastructurii Mari aţi văzut care este abordarea noastră. Semnăm ordine de începere,  semnăm contracte de proiectare şi execuţie, dezvoltăm Infrastructura Mare. În  Planul Investiţional pentru Dezvoltare Infrastructurii de Transport 2020-2030 veţi regăsi un coridor de conectivitate foarte important pentru mobilitatea mărfurilor şi a persoanelor din România, mă refer la coridorul de conectivitate pe care noi l-am denumit Danubius și care va lega Muntenia de Oltenia şi Oltenia de Banat, prin cele 3 proiecte de Infrastructură Mare Bucureşti-Alexandria-Craiova, Craiova-Filiaşi-Drobeta Turnu Severin, Drobeta Turnu Severin-Lugoj. În ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de drumuri naţionale noi avem în administrare 16.000 de km de drumuri naţionale. Nevoia de a dezvolta și moderniza reţeaua de drumuri naţionale este una uriaşă, dincolo de a construi infrastructură mare, de aceea am ales să investim în acest an peste 2 miliarde de lei în reţeaua de drumuri naţionale”, a anunțat Lucian Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.