Skip to content
Recent Social

S-a prelungit termenul de depunere a cererilor unice de plată până la 15 iunie

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă, prin care se prelungeşte termenul de depunere a cererilor unice de plată până la 15 iunie 2020.

Asta pentru a veni în sprijinul fermierilor afectaţi de restricţiile de circulaţie şi de respectarea normelor de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID. De asemenea, am simplificat foarte mult procedurile de depunere a acestor cereri. Ele se fac online, iar adeverinţele de la primării se obţin direct de către centrele noastre APIA”, a anunțat Adrian Oros ministrul Agriculturii.

De această măsură, privind prelungirea termenului pentru depunerea cererilor de plată la hectar, pot beneficia peste 850.000 de beneficiari pentru o suprafaţă de peste 9 milioane de hectare.

O altă măsură este aceea că din 15 mai, prin APIA se vor elibera adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată pentru acei fermieri care doresc să acceseze credite pentru activităţi curente.

Am negociat prin APIA cu instituţiile bancare acest lucru, iar fermierii pot să obţină o valoare a creditului de până la 85% din valoarea subvenţiilor pe care noi le acordăm anul acesta, dobânda fiind ROBOR +max.2%. Convenţiile cu instituţiile bancare se află pe site-ul APIA, pentru cei interesați”, a mai spus Oros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.