Skip to content
Ediția de astăzi Recent

S-au făcut probe la Stația de Pompare a Apei de la Pristol

La solicitarea prefectului județului Mehedinți, Cristinel Pavel, Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare Mehedinți a făcut primele probe la Stația de Pompare a Apei (SPA) de la Pristol.

”Guvernul României, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, asigură și în acest an, apă gratuită până la punctele de livrare, acolo unde sunt încheiate contracte pentru anul 2020. Am venit la stația de pompare a apei de la Pristol, una din cele mai mari stații de pompare a apei din sud-vestul țării noastre pentru a vedea dacă cei de la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare Mehedinți sunt capabili să asigure pornirea hidroagregatelor de pompare și crearea nivelelor de exploatare pe canalul de aducțiune. Am constatat că din cele 10 hidroagregate 2 funcționează și se poate asigura un  nivel de exploatare pe o lungime de circa 12-15 km în aval. Totodată vreau să-i asigur pe cei care vor să-și irige culturile  și sunt în zona canalului de aducțiune că pot să facă acest lucru, bineînțeles dacă au contract cu ANIF-Sucursala Mehedinți”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

ANIF așteaptă solicitările fermierilor pentru a asigura apa necesară irigării culturilor, influențând astfel pozitiv producțiile agricole autohtone.

”La solicitarea domnului prefect, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare Mehedinți astăzi a efectuat probe la două agregate de la stația SPA Pristol și s-a băgat apă pe canalul de aducțiune. ANIF Mehedinți așteaptă toți agricultorii, toți cei care dețin terenuri pe o parte și alta a canalului de aducțiune să vină la sediul nostru, să încheie contracte pentru a putea iriga pe o suprafață de 15 km”, a precizat Marilena Bogasieru, director al Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare Mehedinți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.