Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Salvatorii mehedințeni, alături de preșcolari

Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți au desfășurat miercuri, 19 ianuarie, o activitate de educare preventivă, adresându-se unei clase de preșcolari din cadrul Grădiniței nr. 3, din Drobeta-Turnu-Severin.

Pe timpul activității, pompierii le-au vorbit micuților despre importanța prevenției, atât în ceea ce privește folosirea surselor de aprindere care pot genera incendii, cât și despre comportamentul pe care trebuie să-l adopte pe timpul sau după producerea unui cutremur.

„Micuții au fost foarte receptivi la sfaturile pompierilor, au înțeles că focul le este prieten, dar atunci când este scăpat de sub control, devine periculos pentru viața oamenilor și animalelor, mistuind bunurile acestora și afectând natura. Aceștia au promis că vor respecta măsurile de apărare împotriva incendiilor, își vor asculta părinții și le vor dezvălui și lor secretul unui cămin în siguranță.”

Totodată, salvatorii le-au împărtășit preșcolarilor importanța diversității structurilor profesioniste pentru situații de urgență și s-au asigurat că înțeleg principalele misiuni desfășurate în sprijinul semenilor. De asemenea, entuziasmul și implicarea copiilor au fost răsplătite de pompieri cu dulciuri și promisiunea că vor reveni în mijlocul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.