Skip to content
Focus Recent

Săptămâna moțiunii de cenzură: Cade sau nu Guvernul Dăncilă?

Moțiunea de cenzură inițiată de PNL ”Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgență națională!” va fi citită luni, 25 iunie, în ședința plenului reunit. Potrivit calendarului stabilit de Birourile Reunite ale Parlamentului votul final pe moțiunea de cenzură se va da în cursul zilei de miercuri, 27 iunie.

Am ajuns astăzi să dezbatem o moțiune de cenzură împotriva celui de-al treilea guvern garantat de domnul Dragnea, deoarece Guvernul Dăncilă amenință, prin miniștrii săi, proprietatea privată a 7 milioane de contribuabili la Pilonul 2 de pensii. Nu există nicio garanție că Guvernul Dăncilă nu-i va lăsa pe actualii angajați fără banii de pensie! Am ajuns cu toții să ne rușinăm atunci când vorbim despre Guvernul României, fie în plan extern, fie în interiorul țării. Nu a fost niciun moment un secret faptul că doamna Viorica Dăncilă nu îndeplinește decât formal această funcție, adevăratul prim-ministru fiind, în fapt, domnul Liviu Dragnea”, se arată în textul moțiunii de cenzură.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică seara, că este prematură o estimare a şanselor moţiunii de cenzură, acestea depinzând, în mare măsură, şi de modul în care vor proceda PSD şi ALDE la vot, dacă parlamentarii acestor partide vor fi lăsaţi să voteze.

E greu să fac o evaluare acum. Depinde în mare măsură şi de modul în care se va poziţiona PSD şi ALDE la moţiune, dacă îi lasă pe parlamentari să voteze sau dacă o să încerce să-i împiedice să voteze, aşa cum au procedat la moţiunea depusă de noi data trecută. Oricum este prematur să facem o evaluare pentru că mai sunt două zile jumătate până la momentul respectiv şi practic discuţiile continuă”, a afirmat Ludovic Orban la România Tv, întrebat despre şansele moţiunii de cenzură.

PNL, USR şi PMP au depus, săptămâna trecută, la Parlament, moţiunea de cenzură intitulată „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”. Documentul a fost semnat de 152 de parlamentari. Pentru ca moțiunea de cenzură să treacă este nevoie de 233 de voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.