Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Șase persoane au fost salvate de pompieri la acest sfârșit de săptămână

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în acest weekend, pentru salvarea a şase persoane, victime ale accidentelor rutiere, stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament, salvarea unui animal, dar şi pentru acordarea primului-ajutor calificat în cazul a 28 de urgenţe medicale.

Trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului   Drobeta Turnu Severin au intervenit  sâmbătă, 02 noiembrie a.c., cu o autospecială cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare grea şi o ambulanță SMURD, pentru descarcerarea a două persoane (1 adult și un minor) şi asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la cele două autoturisme implicate într-un accident rutier, produs pe DN 56A, în localitatea Șimian. În urma accidentului, au rezultat patru victime conştiente (2 adulţi şi 2 minori), cărora li s-a acordat primul-ajutor medical și au fost transportate la U.P.U. de către echipajele SMURD și SAJ.

Tot sâmbătă, 2 noiembrie a.c., cinci echipaje de pompieri din cadrul  Detaşamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă, o autoscară pentru salvare de la înălţime şi o ambulanță SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o cameră a unui apartament situat în municipiul Drobeta Turnu Severin, pe b-dul Tudor Vladimirescu. Incendiul a cuprins obiecte de mobilier, aparate electrocasnice și materiale textile dintr-o cameră de locuit, existând pericol de propagare la întreaga construcţie. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs de un conductor electric improvizat.

Duminică, 3 noiembrie a.c., un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin a intervenit pentru salvarea unui câine blocat în albia fluviului Dunărea, în zona portului din Turnu Severin. Pompierii au acţionat cu accesoriile din dotare pentru scoaterea în siguranţă a animalului.

Tot duminică, 3 noiembrie a.c., un echipaj de paramedici din cadrul Detaşamentul de Pompieri Orşova a intervenit cu o ambulanță SMURD la un accident rutier (pieton acroşat de un autoturism) produs în municipiul Orșova. În urma accidentului, persoana lovită de autoturism (o femeie în vârstă de circa 62 de ani) a suferit traumatisme minore, fiind preluată de către echipajul SMURD și transportată la CPU Orșova.

Duminică seara, trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului  Drobeta Turnu Severin au intervenit cu o autospecială cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare grea şi o ambulanță SMURD la un accident rutier produs între două autoturisme, în municipiul  Drobeta Turnu Severin, pe b-dul Nicolae Iorga. În urma accidentului a rezultat o victimă conştientă (femeie, în vârstă de circa 26 de ani), blocată într-un autoturism, care a fost descarcerată de către pompieri şi predată unui echipaj SAJ. De asemenea, pompierii au asigurat măsurile de apărare împotriva incendiilor la locul evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.