Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Scafandrii de la ISU Drobeta au salvat două persoane de la înec la Eforie Nord

 

Doi scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi, plt. maj. Anghel Cruceru şi plt. maj. Marian Niţă, aflaţi în misiune de patrulare pe apele Mării Negre, în staţiunea Eforie Nord, au reuşit să salveze două persoane aflate în pericol de înec.

În cadrul ISU „Drobeta”, de cele mai multe ori, scafandrii sunt solicitaţi să intervină atunci când o persoană pierde lupta cu viaţa, acestora revenindu-le dificila misiune de a recupera victima, pentru care şansa la viaţă scade cu fiecare secundă.

În cadrul misiunilor de sprijin, desfăşurate în municipiul Constanţa, aceştia reuşesc pe timpul acţiunilor de patrulare pe mare să devină eroii unor oameni, pe care marea îi atrage atât de tare, încât nu se pot opune chemării ei.

În data de 10 august a.c., marea le-a atras într-o cursă pe două adolescente, care odată intrate în apă, nu au mai reuşit să se întoarcă la mal.

În ajutor, le-au sărit un bărbat, în vârstă de circa 40 de ani, şi un tânăr, de circa 25 de ani. Deşi una dintre tinere a reuşit să ajungă la mal, pentru celelalte trei persoane a fost imposibil. Atrase de curenţii puternici şi valurile mari, aceştia au avut nevoie de ajutorul salvatorilor profesionişti.

„În acea seară de 10 august, colegii noştri plt. maj. Anghel Cruceru şi plt. maj. Marian Niţă se aflau pe mare, împreună cu un alt scafandru de la ISU BIF, pe ambarcaţiunea SMURD condusă de un echipaj al ISU Constanţa. Aceştia tocmai încheiaseră o misiune de salvare, când au fost solicitaţi să le acorde sprijinul celor trei persoane. Deşi marea le-a fost potrivnică, salvatorii nu s-au lăsat intimidaţi, reuşind să o înfrângă şi să aducă persoanele la mal”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Drobeta.

A fost o misiune extrem de dificilă, încheiată cu satisfacţia că tinerii au fost salvaţi. Din nefericire, cea de a treia  persoană – bărbatul în vârstă de circa 40 de ani, a plătit un preţ prea mare, sacrificiul suprem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.