Skip to content
Focus Recent

Scandal amplu – Personajul principal Laura Codruța Kovesi

Laura Codruța Kovesi a fost citată vineri, 15 februarie, într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Asta în condițiile în care are interviu pentru funcția de procuror șef european.

Fosta șefă a DNA susține că este vorba de un abuz menit să o discrediteze.

„S-a prezentat un poliţist la domiciliul meu şi am primit o citaţie din partea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie în calitate de suspect pentru infracţiunile de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Este foarte interesant că această citaţie vine înainte de a merge la Parlamentul European în vederea audierii, dar probabil este tot o coincidenţă faptul că iniţial am fost anunţată de procedura din Parlamentul European. Am înţeles că audierea urma să fie pe data de 18 februarie, mi-am cumpărat bilet de avion pentru data de vineri, ca să pot să merg la Bruxelles şi să particip la audiere. În acest sens, chiar am fost astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă termen în data de luni şi a cererea de amânare am depus biletul de avion, din care rezulta că pe data de vineri urma să plec din ţară. La nici câteva câteva ore după ce am depus această cerere, din care rezulta că eu voi fi plecată din ţară pentru această audiere, am primit această citaţie”, a declarat Laura Codruţa Kovesi.

În replică cei de la PSD transmis că Justiția trebuie lăsată să își facă treaba.

Justiția trebuie lăsată să își facă datoria! Încetați să politizați punerea sub acuzare a doamnei Kovesi! Astăzi, legile justiției adoptate de majoritatea PSD-ALDE îi oferă doamnei Kovesi suficiente garanții că în cursul anchetei i se vor respecta drepturile fundamentale și că nu vor fi imixtiuni ale serviciilor secrete, iar dacă va fi trimisă în judecată, va avea parte de un proces corect, în fața unor complete legal constituite. Spre deosebire de retorica viciată a celor care acuzau „penalii” înainte de o condamnare, PSD va respecta prezumția de nevinovăție a doamnei Kovesi și nu va susține nici că este „o penală”, nici că a luat mită, că a comis abuz în serviciu sau că a făcut mărturii mincinoase. Toate acestea vor trebui demonstrate în fața instanței de judecată. Până atunci aveți încredere în Justiție și lăsați probele să vorbească, nu politicienii!”, precizează cei de la PSD.

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat că i se pare scandaloasă situația.

Mi se pare scandalos ca atunci când mai sunt câteva zile până la audierea în Comisia LIBE a Parlamentului European a candidatului român la şefia Parchetului European, Secţia specială de investigare a magistraţilor să iniţieze o anchetă penală, atât de rapid, împotriva doamnei Kovesi care, repet, este în procedura de ocupare a poziţiei de procuror-şef al Parchetului European.  Am fost împotriva infiinţării acestei Secţii.  Am atacat la CCR.  Am sesizat Comisia de la Veneţia.  Comisia de la Veneţia ne-a dat dreptate şi a formulat o recomandare împotriva înfiinţării acestei Secţii speciale de investigare a magistraţilor.  Această secţie este practic sluga infractorilor din PSD-ALDE, execută comenzi şi care încearcă să îngenuncheze orice magistrat independent care încearcă să îşi exercite profesia şi care îi deranjează pe cei aflaţi astăzi la putere. Nimic nu este întâmplător pe lumea aceasta. Nu cred în coincidenţe şi mi se pare că este o acţiune comandată politic, cu scopul clar de a pune în umbră şi de a reduce şansele candidatului român la funcţia de procuror-şef al Parchetului European. Cu siguranţă atunci când un candidat este pus într-o astfel de situaţie în care să planeze suspiciuni asupra sa este posibil să i se reducă şi şansele.  Repet. Nu cred în coincidenţe şi mi se pare scandalos faptul că această nou înfiinţată Secţie, creată de actuala putere, de Dragnea, de Tăriceanu, doar cu scopul de a intimida magistraţii independenţi, să comită o asemenea agresiune împotriva unui magistrat român care este implicat într-o procedură de selecţie pentru ocuparea unei funcţii de conducere foarte importantă la nivel european”, a declarat președintele PNL.

Președintele USR Dan Barna spune că decizia este echivalentul unei execuții politice cât se poate de reale.

Nu vom accepta să ne întoarcem în bezna dictaturii! Liviu Dragnea a apăsat pe un buton și „noua” justiție, cea făcută de modificările impuse în Parlament, a executat. Laura Codruța Kovesi a fost citată fix în ziua când trebuie să ajungă în Parlamentul European să-și susțină candidatura pentru funcția de procuror-șef european. Se îndoiește cineva că această nemernicie este făcută la ordinul lui Liviu Dragnea? O numire a Codruței Kovesi în funcția de procuror-șef european ar înseamna sfârșitul retoricii urii pentru Dragnea, Toader, Tăriceanu și acoliții lor. Nimeni nu i-ar mai crede. O numire a ei practic ar fi confirmarea faptului că de doi ani niște infractori au confiscat România. Orice cetățean s-ar întreba legitim și firesc cum mama naibii toată Europa e proastă și doar Dragnea are dreptate. Dragi prieteni, așa va arăta România dacă Dragnea și PSD reușesc să-și ducă planul până la capăt. Poate că până acum, toată discuția despre derapajele dictatoriale ale lui Dragnea păreau o discuție politică, un titlu de presă. Decizia de astăzi este echivalentul unei execuții politice cât se poate de reale. Și pentru aceia dintre noi care am trăit anii dictaturii comuniste, este o întoarcere brutală în trecut. Astăzi, când România este membră a Uniunii Europene, NATO, în România există forțe politice care își doresc să ne întoarcă în dictatură. NU este o dictatură comunistă. Este o dictatură a penalilor. Dacă Dragnea, Toader și Tăriceanu, PSD – ALDE câștigă acest război pe care l-au declarat statului de drept, epoca mașinilor negre și a dosarelor inventate va reveni în România. #FărăPenali devine o chestiune de supraviețuire națională a noastră ca țară. Intră și tu pe http://amsemnat.farapenali.ro și hai să demonstrăm că suntem mai mulți. Mai mulți decât penalii care ne conduc”, a declarat Dan Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.