Skip to content
Recent

Scandal între managerul spitalului din Orșova și consilierii locali – Care este de fapt situația

Managerul spitalului din Orșova a ajuns subiect la televiziunile naționale după ce în cursul zilei de marți, 20 noiembrie, s-a gândit să organizeze un protest ”inedit”. Ca să își arate supărarea pe unii consilieri locali că nu au votat un proiect de hotărâre prin care să fie cumpărată o autoutilitară nouă, a scos maşinile vechi la poartă şi le-a afişat pe parbriz numărul de kilometri parcurşi.

În fața camerelor de filmat Adrian Cican s-a declarat revoltat de atitudinea consilierilor locali, de refuzul părtinitor al acestora. Și a prezentat bucata lui de adevăr. Managerul spitalului susține că spitalul a reuşit să obţină de la Ministerul Mediului, prin programul „Rabla”, un tichet de 7.500 de lei și dacă până pe 29 noiembrie, consilierii nu vor aproba acest proiect spitalul va pierde banii.

Ce spun unii consilieri locali despre asta? Că punctul lor de vedere nu a fost solicitat, iar cetățenii ar putea crede că e vorba de o răfuială politică. PNL Orșova a transmis un comunicat de presă prin care explică despre ce este vorba.

PNL Orșova vă aduce la cunoștință faptul că proiectul de hotărâre privind achiziționarea de către Spitalul Municipal Orșova a unei autoutilitare de 5 locuri prin Programul Rabla a fost introdus pe ordinea de zi într-o ședință de îndată în ultimul moment , înainte de începerea ședinței. Materialele care erau atașate proiectului au fost mai mult decât insuficiente, nu a fost prezentată o situație financiară spitalului și nici măcar o valoare estimativă a acestei utilitare. Considerăm total nepotrivită intervenția dl.manager Adrian Cican care a încercat, așa cum obișnuiește să procedeze de fiecare dată, să pună PRESIUNE pe consilierii locali, care sub pretextul urgenței încheierii programului Rabla (în acest program fiind disponibile încă 2000 de tichete care vor putea fi utilizate până în anul 2019), să voteze rapid și în necunoștință de cauză orice fel de proiect pentru spital.  De fiecare dată PNL ORȘOVA a votat proiectele benefice comunității, inclusiv pe cele ale spitalului atunci când au avut suficientă documentație, dar nu sub presiunea domnului Adrian Cican care nu înțelege că SPITALUL NU ESTE O JUCĂRIE ELECTORALĂ. Spitalul nu satisface mofturile domniei sale, ci nevoile bolnavilor pe care dumnealui le poate reprezenta mai eficient în viitoarea ședință ordinară (este a cincea luna în care C.L. al Municipiului Orșova nu a fost convocat în ședință ordinară) la care îl invităm pentru a parcurge pașii legali (comisii de specialitate ) și suplimentarea listei de investiții) întrucât aici este vorba despre banii comunității care se cheltuiesc doar justificat și cu motive bine întemeiate. Totodată, dorim ca domnia sa, să explice consiliului local dacă această autoutilitară poate să transporte și bolnavi sau doar personalul administrativ al spitalului , deoarece nu dorim ca ulterior să fim acuzați de Casă de Asigurări de Sănătate și alte instituții abilitate să facă aceste verificări”, a precizat președintele PNL Orșova Ianculovici Elena Camelia.

Potrivit surselor PSNews Mehedinți, primarul Orșovei nu convoacă ședințe ordinare pentru că nu vrea să numească un nou consilier liberal. Drept urmare, convoacă doar ședințe de îndată, fără ca activitatea să se desfășoare în condiții normale. Este regretabil că cetățenii sunt cei care suferă de pe urma unor jocuri politice, deși primarul a fost ales ca să muncească în folosul comunității.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.