Skip to content
Ediția de Astăzi

Scandal la TVR – Presiuni din partea PSD asupra unei jurnaliste?

Google

Jurnalistei Andreea Dumitrescu i s-a transmis, din partea conducerii TVR, că va fi retrasă din departamentul unde lucrează pe motiv că este ”prea agresivă”.

Potrivit Pagina de Media  Andreea Dumitrescu lucrează la TVR de doi ani, perioadă în care s-a ocupat, în principal, de PSD, de Parlament și de Curtea Constituțională.

Discuția cu șefa știrilor TVR cu reportera prin care i s-a propus să se mute la un alt departament după ce a avut mai multe subiecte pe post, fiind prezentă, printre altele și la Biroul Politic al PSD, unde i-a pus câteva întrebări premierului Viorica Dăncilă.

În replică, Andreea Dumitrescu a spus că ia în considerare demisia. În apărarea acesteia au venit mai mulți jurnaliști, dar și cei de la PNL care susțin că e vorba de cenzură.

Partidul Național Liberal constată că a devenit o obsesie a conducerii TVR sancționarea jurnaliștilor acestei televiziuni atunci când aceștia își fac treaba în mod onest și încearcă să prezinte opiniei publice adevărul. Pentru PSD a devenit o crimă fapta de a pune întrebări corecte, dar incomode, liderilor acestui partid, doar pentru că aceste întrebări relevă impostura pe care încearcă cu disperare să o ascundă opiniei publice. Solicităm conducerii TVR să revină, de îndată, asupra deciziilor care îi privesc pe jurnaliștii care și-au „permis” să deranjeze Partidul Social Democrat cu întrebări, întrucât este un act flagrant de cenzură și o încălcare a legii de funcționare a acestei instituții publice, plătită din bani publici. Decizia corectă pe care o solicităm conducerii TVR este aceea de a disponibiliza persoanele responsabile de presiuni asupra jurnaliștilor televiziunii publice, decidenți editoriali care se află în poziții de interimat și care înjosesc în acest mod fața Partidului Social Democrat”, se arată într-un comunicat al PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.