Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Scandal pe rectificarea bugetară între Iohannis și PSD

Președintele Klaus Iohannis a criticat gestul parlamentarilor PSD care au votat o serie de amendamente la legea rectificării bugetare, care ar costa ”peste 6% din PIB-ul în restul anului și anul viitor”. Totodată, șeful statului acuză PSD că ”vrea să detoneze finanțele publice ale României”.

Dacă o promulg sau nu, vă voi spune atunci când o am în față, dar pot să vă spun un lucru care, sincer, m-a întristat și chiar m-a surprins un pic. Astăzi, în Comisiile de Buget reunite, PSD, cu sprijinul unor traseiști, a votat într-un fel, cu amendamente, proiectul rectificării bugetare și dacă s-ar aplica tot ce au votat ei, pesediștii, atunci aceste lucruri ar costa peste 6% din PIB în restul acestui an și în anul viitor. Este evident că acești bani pur și simplu nu există și constatăm că PSD pur și simplu nu a învățat nimic, nici nu dorește, și nici nu dorește să facă o politică constructivă, ci vrea să detoneze finanțele publice ale României. Astfel de apucături electoraliste am mai văzut la PSD pe vremea lui Dragnea, în 2016. Se vede că PSD nu a inventat nimic nou şi reia același ciclu de promisiuni fără niciun fel de acoperire în realitate, în speranța să mai prindă câteva voturi, dar cred că nu vor prinde”, a declarat Iohannis.

Președintele României a transmis că susține cu mare entuziasm orice creștere, dar vor fi posibile în momentul în care bugetul țării va permite asta.

Eu, personal, susțin cu mare entuziasm orice creștere, și a pensiei, și a salariilor, și a bonusului pentru medici, și a bonusului pentru profesori. Dar, din păcate, trebuie să ținem cont de constrângerile bugetare și aceste creșteri vor fi posibile în momentul în care bugetul țării va permite astfel de creșteri. În acest moment, tot ce s-a putut s-a realizat. Alocațiile copiilor vor crește, sunt deja crescute și vor crește în continuare în etape. Pensiile au crescut. De la 1 septembrie, pensiile românilor au crescut cu 14%. Este un fapt, se pot număra banii. Atât a hotărât Guvernul să se întâmple în acest an. În momentul în care bugetul va permite noi creșteri, evident că ele vor fi puse în operă”, a mai spus șeful statului.

În replică, președintele PSD Marcel Ciolacu îl acuză pe Iohannis că ”sacrifică tot: copiii, școala, pensionarii, economia pentru interesul electoral al PNL.”

Totul pentru voturi, nimic pentru români! Iohannis sacrifică tot: copiii, școala, pensionarii, economia pentru interesul electoral al PNL! Tristețea lui Iohannis la adresa Parlamentului ar fi înduioșătoare, dacă legile care cerem să fie respectate nu ar fi fost deja promulgate de președinte!  Ați topit peste un miliard doar pentru primăriile PNL și ale aliaților fix înaintea alegerilor, dar spuneti ca nu sunt bani să dublați alocațiile copiilor și să majorați pensiile conform legii. Trist!  Haideți, domnule Iohannis, să vă dau eu câteva motive pentru care ar trebui să fiți trist:
– Ați lăsat copiii fără tablete, dar ați găsit bani să luați tablete pentru alegeri;
– Nu ați tipărit manuale, dar ați tipărit zeci de mii de afișe electorale cu care ați împânzit țara
– Ați abandonat mii de copii care nu au nici măcar acces la internet, dar ați permis ca secretarii de stat de la Educație să joace țonțoroiul în campanie electorală;
– Ați putut să nu deschideți școlile din zonele roșii sau galbene, dar le veți deschide pe toate pentru secțiile de votare;
– Ați refuzat să dați și acum măștile persoanelor vulnerabile, dar ați găsit bani să luați măști pentru alegeri la prețuri de 5 ori mai mari;
Să fiți trist, domnule Iohannis, că încă girați un astfel de Guvern  PS: Când vă uitați la interlopul Câine, amicul lui Nicușor Dan nu sunteți trist, domnule Iohannis?”, a fost mesajul transmis de președintele Camerei Deputaților,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.